ZorgWiel-nieuws

Lees op deze pagina de nieuwsberichten uit de organisatie en over belevenissen van onze bewoners, ouders, begeleiders en vrijwilligers

Als u wilt kunt u door middel van onze Nieuwsbrief op de hoogte gehouden van zaken die binnen ZorgWiel spelen en voor veel betrokkenen belangrijk zijn om te weten. Meld u hiervoor vandaag no aan en u ontvangt automatisch de eerstvolgende Nieuwsbrief in uw mailbox.

Nadere kennismaking met de bewoners van De Strang

Per 1 mei 2016 was het een feit. ZorgWiel biedt in De Strang de dagelijkse zorg en ondersteuning. Daarom goed om u wat te vertellen over ons en dit woonhuis. Het woonhuis staat in Gendt, aan De Strang 9 en we wonen er met z’n twaalven. Ieder heeft zijn eigen appartement en kan gebruik maken van twee grote huiskamers met keukens.

Lees verder

Vrijwilligers zijn een zeer welkome aanvulling!

Binnen ZorgWiel zijn vrijwilligers één van de pijlers in ons bestaan. Het logo van ZorgWiel straalt dat ook uit. Dat vertegenwoordigt: bewoners, ouders/familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Bij de start van een nieuw woonhuis is nadere kennismaking met vrijwilligers dan ook een belangrijk moment in de voorbereidingsperiode. Soms wordt er extra energie gestoken in het werven van vrijwilligers. Soms ook ontstaan contacten met vrijwilligers heel spontaan, zoals met mevrouw Map Eggink, vrijwilliger bij ’t Span.

Lees verder

Maak kennis met Coronus Veraa, lid van de Raad van Toezicht

Sinds een jaar maak ik deel uit van de Raad van Toezicht. Ik ben 55 jaar oud en na mijn studie bedrijfseconomie en accountancy aan de Universiteit van Tilburg al mijn hele leven werkzaam in financiële functies. De laatste 15 jaar heb ik een financieel advieskantoor in Uden waar ik met 7 collega’s ondernemers en particulieren begeleidt bij allerlei financiële en fiscale zaken.

Lees verder

Dirk’s perfect day

(Dirk Thijssen is bewoner van ’t Span) Eindelijk was het dan zover. De dag dat Dirk naar de 11 Herstelcompagnie Luchtmobiel mocht om daar naar de militaire vrachtauto’s te kijken. Vrachtauto’s vindt hij geweldig. Na een beloningssysteem waarbij hij eerst kleine beloningen kon verdienen, volgde nu dan de klap op de vuurpijl.

Lees verder

Leren ‘Omgaan met agressie’

Op woensdag 11 en donderdag 12 mei heeft het team van Ons Huis een tweedaagse training gevolgd over ‘Omgaan met agressie’. Deze cursus is door collega-organisatie Cello uit Rosmalen op maat gemaakt voor de medewerkers van Ons Huis. 

Lees verder

Zorginkoop 2017 en keuzevrijheid voor zorgvragers

ZorgWiel biedt zorg en ondersteuning op basis van verschillende financieringsvormen, op basis van persoonsgebonden budget (PGB) en zorg in natura (ZIN). In Gezinshuis Meiners, Ons Huis en ’t Span wordt de zorg betaald op basis van PGBs. Bij De Strang in Gendt is sprake van zorg in natura. 

Lees verder

 

 

 MAILINGBRIEF AANMELDEN


CONTACT