‘Burgervader’ van Rheden op bezoek bij Gezinshuis Meiners

De burgemeester van Rheden, de heer Carol van Eert, was op bezoek bij Pieter, de buurman van Gezinshuis Meiners. Ze hadden het over hoe mooi zij daar wonen: een mooi huis, een prachtige omgeving. Pieter vertelde over het huis naast hun waar 5 mensen met een verstandelijke beperking wonen. Dat was de eerste keer dat de burgemeester hoorde over dit bijzondere woonhuis. Zoiets unieks. Daar wilde hij graag kennis maken.

 

 

Niet lang daarna belde de secretaresse met de ouders, Helmut en Marian, om een datum te plannen en twee weken later stond de burgemeester met een heerlijke slagroomtaart voor de deur. Hij heeft eerst kennis mogen maken met Helmut en Marian en heeft het verhaal mogen horen hoe het huis tot stand is gekomen. Daarna met Helmut en Marian en de buren, naar het woonhuis van de jongens en meiden, waar ze enthousiast verwelkomd werden door Jeroen, Maarten, Norbert, Veronique en Marloes.

Met een bakje koffie en de slagroomtaart hebben ze lekker zitten kletsen. Uiteraard kreeg de burgemeester een rondleiding in dit unieke woonhuis. Hij was vol bewondering over het prachtige huis en wat ouders, de jongens en meiden, samen met ZorgWiel vormgeven.

Hieronder het stukje dat Marloes helemaal zelf heeft geschreven: