De Strang op de Oranjemarkt

(Een bijdrage van Cor Wegh, bewoner en begeleiders Joyce van Burk en Linda Derks)

Op De Strang zijn we dit jaar erg druk met de tuin. Na 12 jaar werd het toch echt tijd om er een mooie leefbare tuin van te maken. Maarrrrr… een mooie tuin kost geld.

Vandaar dat we een plan bedachten om samen met de bewoners ook een steentje bij te dragen. Dit plan werd met Koningsdag een kraampje op de Oranjemarkt in Gendt.

Om de kraam te vullen hebben bewoners spullen ingeleverd die ze niet meer nodig hadden, glazen potten verzameld om te vullen met snoep en thee, koekjes gebakken en mooi ingepakt. Er is een sjoel-spel bedacht en winkeliers gevraagd voor sponsoring. Stichting ZorgWiel heeft promotiemateriaal geleverd, zoals een mooie banner, pennen en ballonen om uit te delen. Zo waren we er maar druk mee. Personeel, bewoners maar ook vrijwilligers.

Op de dag zelf zag het weer er niet goed uit. Helaas. Maar de kraam zag er super vrolijk uit en de bewoners deden erg hun best om de hele kraam leeg te krijgen en het spaarvarken vol. Dit lukte ook nog! En in de middag ging de zon toch nog een beetje schijnen. 

De winst was maar liefst 259 euro en 10 cent!
Iedereen die, op welke manier dan ook, heeft geholpen: ENORM bedankt!

Dat wordt extra genieten als we deze zomer in de tuin zitten!