Het vaccineren van de bewoners van ZorgWiel

In februari is binnen de woonhuizen begonnen met de vaccinatie tegen het coronavirus. Alleen de bewoners die dat zelf wilden, hebben een prik gekregen. Door veel bewoners en hun ouders werd er lang naar de vaccinatie uitgekeken.

Bij de woonhuizen kwam iemand van de huisartsenpost langs om de vaccinaties te geven. Dat was soms nog best lastig! We kregen namelijk pas kort van tevoren te horen wanneer er iemand langs kwam met de prikken. En soms werd de hele afspraak zelfs afgezegd. Door deze onduidelijkheid moesten sommige bewoners de hele dag in het woonhuis blijven en konden ze niet naar de dagbesteding.

Voor sommige bewoners waren de vaccinaties best spannend, maar ze werden goed gerustgesteld door de medewerkers van het woonhuis. Iedereen heeft het supergoed gedaan!

Alle bewoners van de woonhuizen die dat wilden hebben nu een eerste prik gehad. Iedereen krijgt nog een tweede prik en die zijn al gepland in de agenda. Het is fijn dat de bewoners en medewerkers nu al weten hoe het vaccineren werkt, de volgende keer zal het waarschijnlijk nóg beter gaan.

Wij wensen alle bewoners en medewerkers veel succes met de tweede vaccinatieronde. Laten we hopen dat we door de vaccinaties binnenkort weer meer mogelijkheden hebben om leuke dingen te doen!