Nieuwe woonhuizen in ontwikkeling

In eerdere nieuwsbrieven bent u geïnformeerd over woonhuizen die nog in ontwikkeling zijn. De Stichtingen of Verenigingen van ouders van deze wooninitiatieven hebben met ZorgWiel een intentieverklaring getekend om – zodra hun wooninitiatief is gerealiseerd – de zorg en begeleiding van ZorgWiel te betrekken. Toekomstige bewoners, hun ouders en familie staan soms te trappelen om van start te gaan, maar de realisatie van huisvesting duurt soms erg lang of gaat gepaard met de nodige procedurehobbels. Gelukkig kunnen we wat voortgang melden: 

• Afgelopen weken is begonnen met de bouw van De Vlinder in Schaijk. Het ziet ernaar uit dat we in de herfst van 2020 de 10 toekomstige bewoners in hun nieuwe appartementen mogen gaan verzorgen en begeleiden. 

• Stichting WoonDroom in Wijchen heeft de beoogde kavel aan de mooie Kasteellaan in Wijchen aangekocht. Wij feliciteren het stichtingsbestuur, de toekomstige bewoners en ouders/familieleden met deze belangrijke stap. We hopen dat de huisvestingsontwikkeling en vergunning daarvoor spoedig mag verlopen. Gedragskundigen van ZorgWiel zijn begonnen met een verdere verdieping in de zorgvragen van de huidige 10 toekomstige bewoners van WoonDroom. Dat is de basis om nog 3 nieuwe bewoners voor WoonDroom te ‘werven’ in samenwerking met de Stichting van ouders.

• Stichting Majstro in Nijmegen verwacht komende maand duidelijkheid te krijgen van woningbouwvereniging Talis in Nijmegen over de haalbaarheid om hun woonhuis te realiseren in een nieuwe wijk in de gemeente Nijmegen (Lent). 

• Stichting Het Klavier in Uden overlegt begin oktober met de projectontwikkelaar en de omgeving (buurtdialoog) over de mogelijke bouw van hun woonhuis aan de Orgellaan in Uden.4We bieden nu zorg en begeleiding in 11 woon- en gezinshuizen. Daar komen er in een periode van 2 tot 2,5 jaar dus nog 4 of 5 bij. Daarmee is ZorgWiel ‘volgroeid’ en gaan we niet verder uitbreiden.

We houden u op de hoogte van de voortgang.