Nieuws en bijdrage van het Gezinshuis Meiners: een rondje langs de dagbestedingsplekken

Elke dag horen we enthousiaste verhalen over de dagbesteding en hebben we contact met hen via een agenda of digitale rapportage. Omdat niet iedereen van ons de werkplekken kende en er ook veranderingen plaats hadden gevonden, leek het ons leuk om een rondje dagbestedingsplekken te plannen. Op 9 oktober zijn we met ouders en collega’s op pad gegaan.

Onze eerste stop was bij Jeroen, die op Elsweide de heerlijkste koekjes aan het bakken was. We waren met z’n allen heel trots op Jeroen die dat heel goed deed.

 

Daarna reden we door naar De Wikke, waar Veronique achter een prachtige tovertafel zat. Er waren rupsjes die de prachtigste vlinders werden en dan verschenen
er weer de mooiste bloemen; heel bijzonder! Wat een fijne rustige werkplek met allemaal lieve mensen.

 

Tegen lunchtijd kwamen we bij Marloes en Norbert. Zij werken bij de Droom in Elst en daar kun je heerlijk lunchen. Dat kwam mooi uit. Ook daar werden we allerhartelijkst ontvangen en de lunch was heerlijk. We kregen als afsluiting nog een privérondleiding van Marloes en Norbert in de keuken en de bakkerij.

Als laatste bezochten we het dagbestedingsproject van René Gidding, waar Maarten werkt.

We hebben eerst de prachtige nieuwe werkruimte bij het huis van René bewonderd en daarna zijn we naar Watergoed gereden. Watergoed is een evenementenlocatie, restaurant en strandclub in Valburg en is één van de plekken waar René met zijn ploeg het tuinonderhoud verzorgt. Die dag was Maarten daar aan het werk en toen wij kwamen, was hij net met de bosmaaier aan het maaien. We waren onder de indruk hoe netjes het er allemaal uitzag en hoeveel werk ze daar verrichten. 

We hebben daar de dag afgesloten met een drankje en kijken terug op een geslaagde dag. Ook de jongens en meiden vonden het erg leuk dat we bij hen langs kwamen.