Nieuws uit onze woonhuizen: De Coronacrisis – een bijdrage van Madieke Burgers uit Villa Ramon

      

Met z’n allen zitten we in een rare en bizarre tijd we mogen niet meer werken niet meer naar ouders of familie.

Verjaardagen worden op een vreemde manier gevierd we mogen geen handen meer schudden voor kennismaking of als er iemand jarig is.

Eens in de zoveel weken of wat eerder kijken we met z’n allen naar de persconferentie waar in de premier rutte verteld.

Waar we met allen rekening mee moeten houden en waar we met z’n allen aan moeten denken.

Binnen zorgwiel gelden er nu strikte voorwaarden.

Ouders mogen niet tegelijk (met z’n tweeen) naar binnen ook is belangrijk dat je regelmatig je handen wast ook een keertje extra.

Is er 1 iemand die zich niet aan de regels of maatregelen houd binnen de stichting van zorgwiel dan wordt alles weer teruggedraaid.

Ook mag je alleen naar de winkels als je echt iets nodig hebt ook mag je niet z’n tweeen winkelen.

Ook hebben we sport en spelletjes gedaan op koningsdag zoals blikjes omgooien met een ballon, op een tennisracket over de gang lopen, sjoelen, zaklopen, spekhappen en spijkertjepoepen.

Je had team 1 en team 2 we werden groepjes opgedeeld en daarna natuurlijk de prijsuitreiking.

Ook hebben we met Pasen paaseitjes verstopt Nina en Jeroen hadden de paaseitjes over

in het huis de paaseitjes verstopt in de boter errig leuk.

In de woonkamer in de keuken boven iedereen die thuis was ging ze zoeken.

Ook zijn er kaartjes verstuurd naar oudere mensen die het extra moeilijk hebben in deze tijd en er zijn bloempotjes geschilderd voor moederdag ook heel erg belangrijk.

We doen veel fietsen en wandelen.

Sommige hadden ook geknutseld we hebben medemensen onsteund met texten zoals o.a houd het hoofd koel en het hart warm en nog meer van dat soort spreuken deze hingen we op de ramen.

Er wordt veel gefietst als er op straat winkels parken of andere samenscholing zijn komt er handhaving of boa’s die mogen mensen daar op aanspreken en eventueel een fikse boete uitdelen. Er mag bezoek komen maar dan wel buiten sinds kort mogen we 2 uurtjes naar onze ouders en hier geldt dat de ouders nog steeds apart mogen komen en dan maar een uurtje en dan via allerkortste ingang.

Wie zich daar niet aanhoud wordt daar op aangesproken voor dat we naar onze ouders gaan vragen we eerst of ze geen gezondheidsklachten hebben.

We hebben een paar bewoners die kwetsbaar zijn, die moeten goed beschermd worden dus het is belangrijk dat we daar met z’n allen goed en veel rekening mee houden en goed aan denken met z’n allen.

Sinds kort z’n mogen er ook een paar mensen werken.

2 huisgenoten deden al werken want die werken in de buitenlucht.

Eerst waren er heelveel mensen op de ic dit worden er steeds minder.

Ook is het belangrijk dat je 1’5 meter afstand van elkaar houd  ook op het werk van mensen wordt daar goed over nagedacht.

We leven met z’n allen een nieuwe samenleving de 1’5 meter samenleving tot er een vaccin beschikbaar is voor iedereen over de wereld, tot die tijd moeten we met z’n allen in een 1’5 meter afstands samenleving houden.

Iedereen zat en zit in qarantaine ook worden er lieve en creatieve ideeën bij iedereen naar boven zoals straattekeningen videobellen balkoncert disco voor een flat tennissen op het dak.

Ook is er iemand voor  ons geweest die met een orgeltje en aapje kwam (dat aapje was nep) 50 minuten liedjes voor ons spelen op een woensdagmiddag, hier heeft iedereen van genoten.

De meneer werkt officieel in een circus maar omdat het allemaal stil ligt natuurlijk hebben met z’n allen lekker gek gedaan en dat moet iedereen ook gewoon blijven doen anders kan je niks meer.

Als iedereen zich gewoon netjes aan de maatregelen houd is er niks aan de hand tuurlijk is het voor iedereen balen en vervelend en iedereen is er klaar mee maar we moeten z’n allen de dingen niet erger maken dan het al is of er in gaan overdrijven en bij de pakken neer gaan zitten.

We slaan ons er met z’n allen er doorheen.

Samen staan we met z’n allen sterk.

 vr gr Madieke Burgers