Nieuws uit onze woonhuizen: Verhaal van Reiner uit Villa Ramon

Ik (Reinier) heb deze CORONATIJD goed doorgemaakt.

Vanaf maandag 16-3-2020 kwam ik thuis te zitten van mijn dagbesteding en activiteitencentrum de Wambeekop. Dinsdag & vrijdag: de speelgoedbank of de ICT & vrijdag de baliedienst het Barentzhuis in Velp (Baliedienst op woensdag was&wijk op donderdag. In deze tijd heb ik heel veel gefietst lekker de natuur in en alle kikkers die je hoorde kwaken als het lekker weer was in de zomer. 

Ik fietste regelmatig vanuit Elst waar ik woon via een grote toeristische routes naar WC: winkelcentrum Rijkerswoerd & winkelcentrum Elderhof in Elderveld. Beide in Arnhem. De fietsroutes waren ongeveer 12&14 kilometer en ongeveer 5 kilometer van Elst naar Oosterhout (richting Nijmegen). 

In Oosterhout is een Total Rietgraaf tankstation en daar zijn een tafel & een bankje waar ik dan lekker in de zon ging zitten met mijn drinkfles water erbij en soms een raketwaterijsje als ik naar WC Rijkerswoerd of Elderhof fietste had ik ook altijd mijn drinkfles mee. Bij WC Rijkerswoerd zijn 4 bankjes waar ik dan ook lekker in de zon ging zitten en bij WC Elderhof staat een bankje tussen de Lidl & de Jumbo. Ook hier dronk ik dan lekker mijn water op, terwijl ik van de zon genoot. In de tijd dat er geen diensten waren keek ik heel veel naar de EO beamkerkdiensten & het programma: Kerkdienst. In deze kerken waren de liederen een aantal jaren geleden opgenomen, die zongen ze dan en in een ander gebouw met glas in lood ramen was dan de spreker die een klein stukje voorlas uit de bijbel en iets vertelde over deze coronatijd en een klein stukje uitleg over het gelezen bijbelgedeelte. Deze spreker deed dan ook het dankgebed & voorbede & de zegen.

En er was ook een man die een stukje speelde op een keyboard en ook keek ik regelmatig naar de eucharistievieringen. Al deze kerkdiensten op Nederland 2 hebben mij erg goed gedaan en wij mogen weten dat God ons inderdaad nabij is in deze tijd van corona.

Verder heb ik nog erg veel geluk gehad dat ik nog mee heb kunnen doen aan de opnamedag van de MAX Geheugentrainer op vrijdag 06-03-2020 en dat Johan (mijn vader) & ik onze verjaardag konden vieren, wat eigenlijk de bedoeling was bij mij op de woongroep, maar omdat ik een paar kwetsbare bewoners heb en de groep van onze familie best groot is mochten Johan en ik onze verjaardag bij mentor en bewindvoerder vieren. Dit was echt een zegen dat dit allemaal nog mogelijk was en dat Harda (mijn moeder) & ik nog onze getuigenissen op zondag 08-03-2020 konden geven in de dienst waarin Ds Teun van der Leer voorging, ik vanwege mijn 25 jarig jubileum als liturgie-assistent.

Tot slot: bij mij op de woongroep is er gelukkig nog niemand besmet geraakt met het coronavirus. Echt: God zij dank en ook de zussen van Johan zijn nog steeds gezond en ook de broers van Harda & haar zus zijn ook nog steeds gelukkig gezond en tevens ook mijn zus (Hanrike) & zwager (Mareck) & hun zoon Javier zijn ook nog gelukkig gezond: God is groot en hij kan wonderen doen en wij moeten maar gewoon op hem blijven vertrouwen.

Liefs, jullie Liturgie-assistent Reinier Berkhof