Afscheid Bert

Op zaterdag 12 september was het dan eindelijk zover, en kon er op mooie wijze afscheid worden genomen van de oprichter van ZorgWiel, de man die zoveel voor bewoners en hun familie betekend heeft, Bert Vedder. Bert is officieel op 1 mei met pensioen gegaan, maar door corona viel het geplande afscheid tijdens het Bewonersweekend in juni in het water.

Uitstel is geen afstel. We konden het natuurlijk niet over ons hart verkrijgen om dan maar geen ‘officieel’ afscheid van hem te nemen. Het afscheid moest uiteraard coronaproof plaatsvinden, daarom kon er slechts een beperkt aantal personen worden uitgenodigd.

Onder het mom dat zijn kleinzoon Jayke zijn verjaardag viert in het Grand Café De Waterwolf van Arne, de zoon van Bert, kwamen hij en Hennie daar rond 15:00 uur op de fiets aan. Bert zag een aantal mensen van ZorgWiel en had gelijk in de gaten dat hij om de tuin geleid was.

We weten allemaal dat Bert niet van toespraken houdt, dus Sandra hield het kort. Sandra overhandigde Bert het boek dat is samengesteld door alle bewoners, die mooie brieven, tekeningen en kaarten gemaakt hebben, verhalen van de bewoners over het huis waar ze wonen en hoe ze Bert kennen, afgewisseld met verhalen van de stafleden, Wietze en de leden van de Raad van Toezicht en niet te vergeten de foto’s die door Marieta zijn gemaakt. Het is een prachtig boek geworden!

Ineke, die de honneurs voor Cor waarnam, omdat Cor helaas ziek was, overhandigde namens alle ouderbesturen een tegoedbon aan Bert, waarvoor hij een mooi kunstwerk mag uitkiezen.

Uiteraard werd Hennie, de vrouw van Bert, ook niet vergeten, zij kreeg twee mooie bossen bloemen.

Al met al was het een zeer geslaagde middag en heeft Bert al laten weten dat hij diezelfde avond al is begonnen met lezen in het boek en tot in de late uurtjes heeft zitten lezen. De persoonlijke verhalen ontroerden hem ècht en het cadeau overtrof wat hem betreft alles!

Iedereen zal wel nieuwsgierig zijn naar het boek, er komt in ieder geval op elk woonhuis een exemplaar te liggen, zodat jullie er op je gemak in kunnen bladeren en van kunnen genieten.

Wil je het boek graag zelf bestellen? Dat kan, het boek kost €20,-. Stuur dan een mail naar info@zorgwiel.nl

Dankwoord van Bert kun je hier horen:

 

Hier leest u de brief van Raad van Toezicht, geschreven door Wim Prins.