Eerste Bewonersdag ZorgWiel: een prachtige dag

Iedereen heeft er lang naar uitgekeken, maar op 21 april was het dan zo ver: de eerste ZorgWiel Bewonersdag! Gelukkig was het zonnig weer met een lekkere temperatuur. Rond 10:00 uur kwamen bewoners, medewerkers, ouders/familie en vrijwilligers bij het Zoo Parc aan. Het programma begon met een danswarming-up. Er werd volop meegedanst, waardoor de stemming er direct goed in zat. Daarna kon iedereen genieten van het mooie dierenpark. De één maakte een wandeling, deed mee aan een speurtocht of ging onder begeleiding luisteren naar mooie verhalen over de dieren. De ander ging kijken hoe de leeuwen, tijgers of cheetahs werden gevoerd.

Verder was er voor elk wat wils: meedoen aan Oudhollandse spelen of genieten van de muziekgroep Krebbel. Manfred Vennik (begeleider van ’t Span) is één van de muzikanten van Krebbel. Voor sommige bewoners was hij dan ook al meteen een bekende.

De bewoners die veel verzorging nodig hebben, konden relaxen in de speciaal ingerichte snoezeltent en daarmee een beetje tot rust komen na soms al een inspannende reis naar Overloon. De hele dag was er een gezellige en vrolijke sfeer, waarbij iedereen kon doen waar hij of zij zin in had. Het mooie weer trok ook veel gasten naar de terrasjes, waar lekker gekletst werd onder het genot van een drankje of heerlijke snack.

Maar wat zou de muzikale afsluiting worden? Tijdens de dag werd hier al druk naar geraden. Het werd een feest met niemand minder dan Jurgen Jonkers. Hij zingt niet alleen net zo mooi als Frans Bauer, hij lijkt zelfs op hem! Sommige bewoners hadden pas na vier of vijf liedjes door dat hij niet de échte Frans Bauer was, maar dat kwam natuurlijk door het meezingen en de polonaises op de grootste hits van Frans Bauer. Het was een spetterend optreden en daarmee een prachtige afsluiting van de eerste ZorgWiel Bewonersdag. We hoorden vaak: volgend jaar weer? Wie weet.

Op de Bewonersdag zijn veel (wel meer dan zeshonderd) foto’s gemaakt. Daarop is te zien hoe enthousiast iedereen was en hoe iedereen heeft genoten. Jammer genoeg mogen wij deze foto’s niet verspreiden of rondsturen door een nieuwe wet van onze regering. In deze wet (de AVG) staat dat wij dat alleen mogen doen als iedereen die op de foto’s staat schriftelijk toestemming geeft. We hebben wel alle bewoners een groepsfoto beloofd. De Teamleiders ontvangen binnenkort een lijst waarop iedereen een handtekening kan zetten als ze het goed vinden om de groepsfoto uit te delen. Iedere bewoner heeft dan in ieder geval een leuke herinnering aan deze mooie dag.