Nieuws van onze Bewonersraad 2

Te gast bij de Bewonersraad

Sandra Simons is de nieuwe directeur bij ZorgWiel en was voor de eerste keer aanwezig bij een vergadering van de Bewonersraad. We laten nu Sandra aan het woord over haar ervaring van deze vergadering en wat er precies besproken is tijdens deze vergadering.

De Bewonersraad kwam weer bij elkaar op 23 januari 2018. Bert, Herman en ik mochten er dit keer bij zijn. Dat was heel bijzonder. We werden heel gastvrij ontvangen op De Strang, waar Cor dit keer de gastheer was.

Al snel kwamen wij erachter dat we niet alleen maar voor de gezelligheid waren uitgenodigd. De Bewonersraad kijkt namens alle bewoners namelijk heel kritisch mee met wat er allemaal gebeurt binnen ZorgWiel.

Bert heeft teruggekeken naar 2017 en verteld wat er vorig jaar allemaal is gebeurd bij ZorgWiel. Zo is er is een nieuw huis bijgekomen, namelijk Villa Ramon. We hopen dat we binnenkort ook een bewoner van Villa Ramon welkom mogen heten bij de Bewonersraad. Ook wordt er hard gewerkt om Mijn Plan makkelijker en eenvoudiger te maken, zodat iedereen het beter kan lezen of begrijpen. In 2017 hebben veel bewoners gevraagd of een andere dagbesteding misschien ook mogelijk is. ZorgWiel heeft zelf geen dagbesteding, maar we werken wel samen met andere  organisaties die dagbesteding aanbieden. Afgelopen jaar hebben 35 bewoners voor een andere dagbesteding gekozen. Tenslotte heeft Bert ook uitgelegd waar al het geld binnen ZorgWiel aan wordt besteed. Het meeste geld wordt besteed aan de zorg en begeleiding van bewoners. Ook sparen we een deel van het geld, zodat we bijvoorbeeld dingen kunnen vervangen die stuk gaan of nieuwe dingen kunnen kopen die nodig zijn in de woonhuizen. In 2017 hebben we weer wat meer kunnen sparen en daar zijn wij heel erg blij mee!

De Bewonersraad wilde ook graag weten wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren. Dat heb ik mogen vertellen. Ten eerste werken we aan een nieuwe, moderne website. Zo krijgt iedereen op internet een goed beeld van ZorgWiel. Op de website staan nu 2 filmpjes van de woonhuizen Ganzenvlucht en Octopus. Hier krijgen we hele leuke reacties op. Daarom gaan we dit jaar ook filmpjes maken van ’t Span en Ons Huis. Ieder jaar komen er een paar filmpjes bij, totdat elk woonhuis zijn eigen filmpje heeft op de website. Als de nieuwe website bijna klaar is, dan laten wij hem eerst nog een keer zien aan de Bewonersraad. Ten tweede heb ik met veel trots verteld dat er na de zomer nog een nieuw woonhuis bij ZorgWiel aansluit. Het woonhuis heet ‘geWoon’ en ligt in Sevenum. In 2019 verwachten wij dat er nog 2 nieuwe woonhuizen bij komen in Uden en in 2020 1 nieuw woonhuis in Nijmegen. Omdat ZorgWiel niet té groot wil worden hebben we afgesproken dat er niet meer dan 15 woonhuizen komen.

Tenslotte heeft de Bewonersraad vorig jaar ons een heel goed idee gegeven, namelijk het idee om een gezellige dag te organiseren voor alle bewoners. Wij zijn met dat idee aan de slag gegaan en Herman heeft alle plannen met de Bewonersraad besproken. Op 21 april is het al zover: de eerste ZorgWiel bewonersdag. Meer daarover kunnen jullie lezen in deze nieuwsbrief. De Bewonersraad gaat op 7 april eerst nog met ons de locatie bekijken en kijken of alles goed geregeld is. Zij zullen hun medebewoners daarna alles vertellen, zodat de voorpret kan beginnen! Wij hebben er tenminste al zin in, jullie ook?

Na afloop van de vergadering heeft Cor ons nog een rondleiding gegeven in De Strang. Het was een goede vergadering. Wij willen de Bewonersraad bedanken voor hun gastvrijheid en voor hun inzet”.