Van de Bewonersraad 16 oktober 2018

De Bewonersraad heeft in het afgelopen kwartaal twee keer vergaderd. Iedereen kan via de luisterversieknop (onderaan de linker kolom op deze webpagina) horen wat er is besproken. Veel luisterplezier!

Dit is de tekst van de luisterversie:

Op 16 oktober kwam de Bewonersraad van ZorgWiel bijeen. Zij kwamen samen in woonhuis ’t Span in Nijmegen. Femke was die dag de gastvrouw. Bijna iedereen was er. Behalve Evelien uit De Blitz. Zij kon er niet bij zijn. Cor Kiers was er voor de eerste keer bij. Hij kwam in plaats van Aartje van Steenis. Aartje werkt niet meer voor ZorgWiel. En dus ook niet meer voor de Bewonersraad. Cor gaat ons helpen met het werk van de Bewonersraad.

Lisanne heeft de afspraken opgeschreven die de vorige vergadering zijn gemaakt. Samen praten we erover. De afspraken worden goedgekeurd. En we bedanken Lisanne voor het opschrijven ervan.

Bert Vedder van ZorgWiel was er ook. Hij kwam antwoord geven op een aantal vragen van ons, bijvoorbeeld over de ZorgWieldag.

Het organiseren van zo’n dag kost best veel tijd en natuurlijk ook geld. Daarom organiseren we de ZorgWieldag voortaan 1x per 2 jaar. In het jaar dat er geen ZorgWieldag is, krijgen de woonhuizen geld om zelf iets te organiseren. Dit kun je ook samendoen met een woonhuis in de buurt. De Bewonersraad is het eens met dit plan. Ook wil ze graag meehelpen bij het organiseren van de volgende ZorgWieldag. Dat vindt iedereen een goed plan.

De Bewonersraad had ook wat opmerkingen over de ZorgWieldag van 21 april:

De bewoners van Ons Huis waren heel herkenbaar. Zij hadden een eigengemaakt T-shirt. Het lijkt ons een leuk idee voor de volgende keer om zelf T-shirts te maken of naamkaartjes te dragen.

Verder lijkt het ons beter om het eten de volgende keer op een andere manier te regelen, zodat iedereen weet waar alles verkrijgbaar is en we niet zo lang hoeven te wachten.

Ook gaan we vragen of de band Wild Goose (van Ganzenvlucht) kan optreden tijdens de volgende ZorgWieldag.

Nieuws over de Medewerkersraad                                                                                                                                                                  ZorgWiel heeft ook een Medewerkersraad. In de Medewerkersraad zitten Anita van ‘t Span, Trees van Villa Ramon, Suzan van Ons Huis, Daisy van De Blitz, Anne van De Strang, Antoinette van Ganzenvlucht en Anke van Octopus. Ze zijn twee keer bij elkaar geweest. Ze hebben onder andere gesproken over opleidingen voor medewerkers en hoe ZorgWiel het geld krijgt voor de zorg en begeleiding. Misschien is het een idee dat de Bewonersraad een keer samen met de Medewerkersraad vergadert.

Nieuws uit de woonhuizen
Thomas vertelde dat er eind september een Broers- en Zussen-dag plaatsvond in Ons Huis. Lisanne laat weten dat er in Ganzenvlucht een nieuwe bewoner is gekomen. Ook heeft Ganzenvlucht een nieuwe oefenruimte voor hun band Wild Goose. Femke vertelt over haar hobby’s en over waar ze overdag mee bezig is.

De volgende vergadering is op 27 november. Thomas is dan onze gastheer.