Van de Bewonersraad 27 november 2018

De Bewonersraad heeft in het afgelopen kwartaal twee keer vergaderd. Iedereen kan via de luisterversieknop (onderaan de linker kolom op deze webpagina) horen wat er is besproken. Veel luisterplezier!

De tekst van de luisterversie is:

Op 27 november vergaderde de Bewonersraad in Ons Huis in Uden. Onze gastheer van de avond, Thomas, had de koffie en thee al klaargezet. Iedereen was dit keer aanwezig. We staan stil bij het overlijden van de oma van Lisanne.

Bert en Sandra van de staf van ZorgWiel zijn aanwezig.

Sandra vertelt over de plannen van ZorgWiel voor het jaar 2019. Ze doet dat aan de hand van een presentatie met plaatjes.

 • Er komen 2 nieuwe woonhuizen bij: een gezinshuis in Angerlo met 6 kinderen en De Boterbloem in Zeeland voor 15 bewoners.
 • Verder zijn er nog plannen voor woonhuizen in Schaijk, Uden, Nijmegen en Wijchen, maar die moeten nog worden gebouwd
 • In 2019 mag elk huis apart of samen met een ander woonhuis een leuke dag organiseren.
 • In 2020 organiseren de Bewonersraad en de staf samen weer een ZorgWieldag. In het nieuwe jaar beginnen we al om daar plannen voor te maken
 • In 2019 wordt er een tevredenheidsonderzoek gedaan om te horen wat iedereen vindt van de zorg en begeleiding die ZorgWiel geeft en wat misschien beter kan
 • Samen met de Bewonersraad wordt onderzocht of ‘Mijn Doelen’ en ‘Mijn Plan’ duidelijk zijn. Er wordt gekeken naar hoeveel doelen erin moeten staan. Ook onderzoeken we welke doelen gehaald worden en welke niet. De staf en de teamleiders willen graag weten wat we hiervan kunnen leren.
 • Er komen in iedere Nieuwsbrief twee of meer stukjes als luisterversie
 • Belangrijke en moeilijke regels worden in begrijpelijke taal op papier gezet voor de bewoners, bijvoorbeeld stukjes over klachten en privacy.
 • ZorgWiel vindt aandacht voor het milieu belangrijk. Samen met de Bewonersraad kijken we of we dat in een spelvorm kunnen doen.
 • Aandacht voor elkaar blijven we heel belangrijk vinden.

Bert geeft uitleg over de financiën van ZorgWiel:

 • ZorgWiel krijgt in 2019 € 6.800.000,– (zes miljoen en achthonderdduizend euro). Dat is best veel geld en daar willen we met elkaar netjes mee omgaan.
 • Het meeste geld is voor het betalen van de salarissen van de medewerkers. Maar ook de huur van de woonhuizen, de rekeningen voor gas, licht en water, en het eten en drinken wordt ervan betaald. En de staf, Jeanet, Sandra, Herman en Bert krijgen natuurlijk ook geld voor het werk dat zij voor ZorgWiel doen
 • ZorgWiel houdt ook wat geld over, bijna € 150.000,–. Dat sparen we.

De presentaties van Sandra en Bert komen ook op de website www.zorgwiel.nlte staan, onder het kopje Bewonersraad.

In elke huis vindt het huiskameroverleg plaats. Hier komen onderwerpen zoals Mijn Plan, het vergaderen van de medewerkersraad in jouw woonhuis, het bewaken van de privacy rondom foto’s en films, het t-shirt op de ZorgWieldag en de inhoud van de website, aan de orde. Niet alle onderwerpen zijn al besproken in de huiskameroverleggen.

Onze gastheer Thomas vertelt over zijn werk in het multifunctioneel centrum in Uden. Hij vertelt ook over zijn hobby zwemmen. Hiermee heeft hij veel medailles behaald. Jo, de voorzitter, voegt toe dat de zwemploeg van Ons Huis is genomineerd als sportploeg van het jaar in Uden.

Jo bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage. Hij wenst Femke sterkte toe, omdat zij binnenkort geopereerd wordt.

De volgende bespreking van de Bewonersraad is op 19 maart 2019 in Ganzenvlucht in Gendt. Lisanne is dan onze gastvrouw.