Bewonerstevredenheidsonderzoek 2019 (ook als luisterversie)

In de luisterversie over de Bewonersraad heb je al gehoord dat ZorgWiel weer onderzoek doet naar de ervaringen en tevredenheid van de bewoners. Dat doen we 1 keer per 3 jaar. Het is belangrijk te weten wat de bewoners van ZorgWiel en de begeleiding vinden, zodat we daar steeds van kunnen leren. 

In september en oktober kunnen alle bewoners een vragenlijst invullen. We hopen dat iedereen mee wil doen. Sommige bewoners kunnen de vragenlijst zelf invullen. Andere bewoners hebben daar een beetje hulp bij nodig en zullen het samen doen met een persoonlijk begeleider. Voor de bewoners die ernstig meervoudig beperkt zijn, zullen we vragen of de ouders de vragenlijst willen invullen en ook hun verzorgers. Samen gaan zij daarna in gesprek over de antwoorden. 

De vragenlijst gaat bijvoorbeeld over wat je van je huis of je kamer vindt, wat je van het eten vindt, of je je wel eens eenzaam voelt en of de begeleiding voldoende tijd voor je heeft. Zo zijn er best veel vragen die je samen kunt beantwoorden. 

Als alle antwoorden binnen zijn, gaat het LSR daar een rapport van maken. Dat rapport gaan we dan in december met de Bewonersraad bespreken. En misschien komt daar wel uit dat we sommige dingen nog beter kunnen doen. Best spannend!