‘D-Day op geWoon’

En dan is het eindelijk zover!

23 Februari 2021; ‘D-Day’! De dag dat bewoners van woonhuis geWoon hun eerste COVID-19 vaccinatie mogen ontvangen. Lijkt wel een feestje….

De bewoners zijn geWoon 😉  thuis, de huisarts komt aan huis om de vaccinatie te geven. Dat is wel prettig in je eigen vertrouwde omgeving. Want ook al is iedereen er ‘blij’ mee, het is ook wel spannend!

Ergens in de ochtend….weten we, is de afspraak dat de huisarts langs komt. We worden ’n half uur van te voren gebeld dus telefoon bij de hand! Dat telefoontje mogen we natuurlijk niet missen, iedereen in opperste paraatheid. 

En dan, eindelijk, om 10:30 uur gaat de telefoon; we zijn er over ’n half uur! Hoera, roepen we nog net niet! Nog even een hele organisatie ‘achter de schermen’. De prik zelf stelt niet eens zoveel voor. Voor de een iets spannender als voor de ander. En achteraf kunnen we zeggen; voor iedereen goed verlopen. Na een korte observatie, gaan alle bewoners heerlijk naar hun werk, het is een mooie zonnige dag, het ritme van de dag oppakken.  ‘n ‘Kippetje’ was ‘t, aldus Sjors. En Sem….die komt heel trots en enthousiast van zijn kamer zijn pleister laten zien!

De uren en dagen daaropvolgend ‘rollen’ de bewoners er goed doorheen, allemaal geen bijwerkingen of klachten, buiten het ‘blauwe-plekkengevoel’ op de plek van de prik.

Wat een kanjers allemaal, de bewoners van geWoon!

Het einde….van een (hopelijk) nieuw begin!