De bewonersversie van het Kwaliteitsrapport (ook als luisterversie)

Sandra heeft in de vergadering van de Bewonersraad uitleg gegeven over de inhoud van het Kwaliteitsrapport 2018. Er is een bewonersversie van gemaakt, zodat het voor bewoners in begrijpelijke taal en met hulp van pictogrammen goed gelezen en bekeken kan worden.

De Bewonersraad heeft het rapport goedgekeurd. Zij vindt dat het klopt wat erin staat en dat ZorgWiel doet wat zij belooft aan de bewoners. Ieder woonhuis heeft een paar rapporten in een klein boekwerkje gekregen, zodat iedere bewoner het kan bekijken en kan doorbladeren. In de Bewoners- en Huiskameroverleggen wordt er door de begeleiding ook aandacht aan het Kwaliteitsrapport besteed.

In het rapport staat wat ZorgWiel wil doen voor haar bewoners. En dat we dat samen doen met bewoners, ouders/familie, begeleiders, maar ook vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat we iedereen kennen en dat we aandacht hebben voor elkaar. Ook willen we eerlijk zijn over het geld. Iedereen mag zien waar we het geld aan uitgeven. Het meeste geld wordt besteed aan de salarissen van de begeleiders.

In het rapport staat ook een stukje over ieder woonhuis apart. Daar staat beschreven wat er voor elk woonhuis in 2018 belangrijk was en waar we in 2019 extra aandacht aan willen geven. Zo zijn de begeleiders van de woonhuizen in 2018 bij elkaar op bezoek geweest. Op die manier kunnen zij ook veel van elkaar leren. In 2019 gaan we daarmee door.

Het zijn maar een paar dingen uit het rapport. Als je er meer over wilt lezen of het rapport wil bekijken: vraag het aan jouw begeleider. Die laat het graag zien of vertelt er meer over.