Een bijzondere dag in De Strang in Gendt

Zaterdag 7 september was het feest in De Strang in Gendt. Zij vierden hun 12,5-jarig jubileum. En niet alleen feest voor de bewoners van woonhuis De Strang, maar ook voor de bewoners van de hele straat. Een buurtfeest, omdat de meeste bewoners er 12,5 jaar geleden gelijktijdig zijn komen wonen. 

Het feest was écht heel bijzonder omdat Jan Naterop (bewoner van De Strang), die ernstig ziek is geweest en nog in het UMC Radboud verblijft, deels bij het feest aanwezig kon zijn. De Stichting Ambulance Wens heeft Jan zijn grote wens in vervulling laten gaan. Hij kon het feest deels ‘live’ bijwonen.

De zus van Jan, Jacqueline Verhaegh deelt haar ervaringen met ons. 

We waren al aan het brainstormen hoe Jan er toch een beetje bij kon zijn deze dag, bijv. door Skype  of Whatsapp bellen. Maar in een gesprek met verpleging kwam de wensambulance ter sprake en hebben zij de aanvraag voor Jan gedaan. Ongeveer een week van tevoren kregen we te horen dat de wensambulance door kon gaan. Echt goed nieuws! Jan had een aftekenlijst op zijn kamer hangen tot deze grote dag.  

Om ongeveer 14.00 uur was de wensambulance op de afdeling. Na overdracht en overplaatsen op de brancard gingen we richting Gendt. Jan vond het maar spannend onderweg. Bij aankomst was het mooi om te zien dat iedereen echt in afwachting was dat Jan ging komen. De nodige tranen maar zeker ook een grote lach, waren er ook deze middag. Iedereen wilde graag even praten met Jan. Een corsage, een cadeau, een liedje en muziek. Het was al met al wel veel drukte, maar zeer zeker de moeite waard. 

Iedereen die met de wensambulance mee gaat krijgt een ambulancebeer. Deze beer ligt nu elke dag bij Jan in bed. De corsage hangt nog aan de stang boven het bed. En vanuit het bed kan Jan een paar uitgeprinte foto’s zien hangen, als aandenken aan deze dag. Het was zeer vermoeiend voor Jan, hij had echt wel een paar dagen nodig om ervan bij te komen, maar dat was het zeker waard.

Mooi om te zien dat deze dag ‘het setje compleet’ was”.