Even voorstellen: Tessa van Lith

Hallo allemaal!

Tijd om mezelf voor te stellen! Mijn naam is Tessa van Lith en ik kom uit Uden. Ik woon daar samen met mijn vriend, onze border collie en twee Indische loopeendjes in de tuin. In mijn vrije tijd ben ik te vinden bij scouting en speel ik toneel. Verder lees ik graag en wandel veel met de hond.

Toen ik 10 jaar was werd mijn nichtje geboren en wist ik dat ik de zorg in wilde. Het heeft nog wel even geduurd voordat ik de juiste doelgroep gevonden had. Ik heb de opleiding maatschappelijke zorg en sociaal pedagogische hulpverlening gevolgd. Tijdens deze studies ben ik erachter gekomen dat mijn hart wel echt bij de gehandicaptenzorg ligt. Ik heb op verschillende plekken gewerkt en ervaring op mogen doen. Door deze ervaring op te doen ben ik erachter gekomen dat het netwerk van bewoners onmisbaar is in het verlenen van zorg. ZorgWiel heeft dit hoog in het vaandel staan en dat is ook wat het zo fijn maakt om bij ZorgWiel te werken. Het heeft de voordelen van een kleine organisatie, maar is groot genoeg om ideeën uit te wisselen met andere woongroepen.

Nu sta ik aan de start van een ontzettend leuke nieuwe uitdaging! Ik ben meewerkend teamleider bij woonvorm De Vlinder. Ik kijk ernaar uit om aan deze nieuwe functie te beginnen. Het is voor mij weer een nieuwe uitdaging en ik vind het prettig dat ik ook meewerk in de zorg. Dat is immers waar het allemaal moet gebeuren. Nog maar kortgeleden hebben we kennis gemaakt met het team waarmee we dit gaan doen en dat geeft veel vertrouwen! We hebben een rondleiding gehad door het gebouw wat bijna klaar is en wat hebben we er zin in!

Met mijn 28 jaar heb ik nog genoeg te leren en ik denk dat een nieuwe woonvorm daar heel mooi aan bij kan dragen. De kennis en inzichten die ik al heb, neem ik natuurlijk mee en het doel is om hier een fijne huiselijke plek van te maken voor 10 bewoners.

Samen gaan we er wat moois van maken!

Liefs,

Tessa