Ingekomen bericht van Herman de Jong

De Watermeter

Zo af en toe komt het voor dat er in onze woonhuizen een beroep op onze collega’s wordt gedaan op (semi)technisch vlak. Vaak gaat er dan een blik naar onze mannelijke collega’s; hoezo een vastzittend rollenpatroon!? In de meeste gevallen, en zeker als het mezelf betreft, ga ik er vanuit dat mannelijke collega’s niet zonder reden voor de zorg hebben gekozen: we zijn zorgzaam en behulpzaam, gaan graag met mensen om, maar vraag ons niet een technisch stukje te leveren want die kennis zit over het algemeen niet voldoende in ons pakket. Ik dicht een aantal van mijn vrouwelijke collega’s zelfs meer kennis toe op technisch vlak dan waar ik zelf over beschik en schaam me daar ook niet voor: ken je kwaliteiten!

Het volgende verhaal wijkt daarvan af.

Mij wordt gevraagd aandacht te schenken aan het toch wel erg hoge waterverbruik binnen één van onze woonhuizen. Het verbruik is in die orde van grootte dat het lijkt of er een subtropisch zwembad is geïnstalleerd met verschillende uitdagende glijbanen die continu van water moeten worden voorzien. Als staf hebben we geen uitnodiging ontvangen voor de feestelijke opening (neem je zwemkleding mee). Dus, wat is er loos? Bij het mailtje dat ik ontvang is de meter van het desbetreffende woonhuis toegevoegd. Ik kijk er even naar, nog maar even en nog eens even en begin, gezien mijn technische inzicht, toch wat te twijfelen, maar nee, hier zie ik toch echt de afbeelding van een gasmeter in plaats van een watermeter! Voor de zekerheid toch maar even checken bij de gasmeter in mijn huis en het klopt, een gasmeter.

Om toch de juiste meterstand door te geven, bel ik het woonhuis en tref de, niet zo belangrijk maar dan toch, vrouwelijke collega die met alle goede bedoelingen de gasmeterstand in plaats van de watermeterstand heeft doorgegeven. Samen kunnen we er smakelijk om lachen, niet onbelangrijk in deze tijden. De juiste meterstand is inmiddels doorgegeven, die overigens niet afweek van voorgaande jaren.

Mijn dag is weer goed, toch wat technisch inzicht kunnen etaleren, maar onvoldoende om een carrièreswitch te overwegen; geen denken aan!!

Herman de Jong