Leerlingen en stagiaires bij ZorgWiel

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, dus er zijn weer nieuwe gezichten te zien op de woonhuizen. ZorgWiel biedt beroepspraktijkvormingsplaatsen voor studenten, wij doen dit voor stagiaires en voor leerlingen.

Stagiaires gaan voltijd naar school en lopen 1 of 2 dagen per week stage om het beroep in de praktijk te leren. De stage duurt 6 of 12 maanden. Leerlingen zijn bij ZorgWiel in dienst op basis van een leerplek. Zij werken meestal 24 uur per week als assistent begeleider en gaan 1 dag per week naar school. Leerlingen blijven de gehele opleiding in dienst. Als het wederzijds goed bevalt, komen zij na de opleiding in dienst als begeleider.

ZorgWiel vindt het belangrijk om te investeren in het opleiden van studenten, zodat zij kennis en ervaring op kunnen doen in kleinschalige ouderinitiatieven. Daarnaast zijn het onze medewerkers van de toekomst. Sommige stagiaires vinden het ook leuk om in de vakanties, naast hun stage, als bijbaantje op onze woonhuizen te werken als assistent begeleider. 

De SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) heeft ZorgWiel en onze woonhuizen erkend als leerbedrijf. De SBB vraagt informatie op over ZorgWiel, over het specifieke woonhuis en zij bezoeken het woonhuis. Op deze manier garanderen zij dat de studenten op een veilige werkplek terecht komen waar voldoende tijd en begeleiding is voor de student om in de praktijk werkervaring op te kunnen doen. 

De leerlingen en studenten werken boventallig, waardoor er ook vaak tijd is om een leuke activiteit te doen voor onze bewoners.