Medewerkersdag 2017

Op 2 november was het dan zover: de eerste ZorgWiel medewerkersdag!

ZorgWiel is in 2015 gestart met twee woon/gezinshuizen, maar per 1 januari aanstaande verwelkomen we het achtste woonhuis en inmiddels werken we samen met ruim 100 betrokken collega’s. De hoogste tijd dus om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar in een informele sfeer beter te leren kennen. Dit alles rondom het thema gastvrijheid in de zorg.

Om 9.30 uur werd iedereen verwelkomd in het Honigcomplex in Nijmegen. Een bijzondere locatie voor een bijzondere dag. Waar tot enkele jaren geleden nog de bouillonblokjes werden geproduceerd, stonden nu de koffie en thee voor ons klaar. Na een half uurtje had iedereen een plekje gevonden en ging de dag officieel van start met een persoonlijk welkomstwoord van Bert. Simon Vennekes, die dag onze gastheer, vertelde ons wat meer over het ruim honderdjarige Honig complex en hoe het verlaten en in verval geraakte fabrieksterrein de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de hotspot die het nu is.

                     

Daarna was het woord aan Frank Rekers. Frank gaf een lezing over gastvrijheid in de zorg. Gastvrijheid is natuurlijk heel breed. Een collega verwoordde dat heel mooi met de opmerking dat wij niet alleen gastvrijheid willen bieden aan onze bewoners en hun familieleden en vrienden, maar dat wij tegelijkertijd ook te gast zijn in het huis van onze bewoners. Waar het uiteindelijk om draait is de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat anderen zich goed voelen. Ieder op zijn of haar eigen manier. De lezing was interactief en liet ons zelf een aantal dingen ervaren. Bijvoorbeeld hoe lastig het is om echt goed te luisteren en hoe snel je zelf ontbrekende informatie invult. Of hoe je bij het bekijken van een filmpje zo gefocust kunt zijn op de personen in het filmpje waarover een vraag is gesteld, dat je echt niet ziet dat er iemand in een apenpak door het beeld loopt (of de persoon in het apenpak wel ziet, maar daardoor onvoldoende focus hebt om de vraag te kunnen beantwoorden). 

Tijdens de lunch die hierop volgde konden we meer van het Honigcomplex zien en was er weer volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. En niet te vergeten weer nieuwe energie opdoen voor de percussieworkshop die ’s middags op het programma stond. Met elkaar communiceren door middel van muziekinstrumenten, met z’n tachtigen tegelijk en zonder dat het een grote kakofonie wordt. Onder de zeer enthousiaste en aanstekelijke begeleiding van Stijn Berends is ons dat nog gelukt ook! In vier groepen met tamboerijnen, koeienbellen, djembés (trommels) en chekeres (een soort sambaballen met kralen eroverheen), ontstond een swingend, op elkaar afgestemd ritme. Het zorgde voor veel energie en een vrolijke sfeer.

In deze sfeer hebben we de dag afgesloten met een borrel in het ketelhuis van de oude Honigfabriek. Wij kijken terug op een zeer geslaagde medewerkersdag, maar een van de reacties die wij na afloop van collega’s ontvingen zegt meer dan wij kunnen verwoorden:

“Dit is de eerste keer dat ik vol energie thuis kom van een teamdag! Super!”

Iedereen die aanwezig was op de medewerkersdag hartelijk bedankt! Dankzij jullie is de dag een groot succes geworden.