Onze gedragsdeskundigen stellen zich aan u voor

De afgelopen maanden zijn wij erin geslaagd om enthousiaste en kundige collega’s aan ZorgWiel te verbinden, die onze bewoners en onze medewerkers kunnen ondersteunen en adviseren bij soms moeilijke vragen in de dagelijkse begeleiding. Zij leveren ook een bijdrage aan Mijn Plan voor de bewoners en de doelen die daaruit voortkomen. 

onbekend.jpg

Mijn naam is Ester Jakobs en ik woon in Angerlo. Ik ben getrouwd met Mark en samen hebben wij twee zonen van 13 en 11 jaar. Daarnaast hebben wij een gezinshuis voor 6 kinderen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. We wonen dus met z’n 10-en, een groot gezin, een manier van leven die ons beiden past. Naast gezinshuisouder zijn, ben ik ook werkzaam als GZ-Psycholoog. Ik ben betrokken bij allerlei kleinschalige woon/zorg projecten en sinds mei 2016 ook bij ZorgWiel. In de functie van gedragskundige ben ik betrokken bij ‘t Span in Nijmegen en De Strang in Gendt. Ook ben ik betrokken bij het coördineren van een ontwikkelplan bij De Blitz in Uden. Waar ik mijn toegevoegde waarde in zie, is met name de focus leggen op de sociaal-emotionele ontwikkeling bij mensen met een verstandelijke beperking. Vaak is er rond IQ (intelligentie) en dagelijkse vaardigheden al veel bekend, maar er is ook vaak sprake van een verschil tussen vaardigheden kunnen en vaardigheden aankunnen. Als daar een te groot verschil in bestaat, is de kans op overvragen aanwezig. Het in kaart brengen van de sociaal-emotionele ontwikkeling kan aanknopingspunten geven voor de dagelijkse begeleiding. En ik hoop dat ik met mijn visie, meedenken en reflectie mee kan werken aan het verder professionaliseren van onze zorg.

Ik ben Marieke Welling en woon in Nijmegen. Sinds september 2016 ben ik verbonden aan ZorgWiel en ben ik gedragskundige bij de woningen De Blitz en Ons Huis in Uden. Ik vind het heel mooi om te zien met hoeveel warmte de bewoners worden benaderd en de woningen mogen met recht een huis, zo niet een thuis worden genoemd. Uit ervaring weet ik dat dit helaas ook anders kan zijn. Door de persoonlijke aandacht die er voor iedereen is, voelt het voor mij prettig om hiervan deel uit te mogen maken. 

Naast mijn werkzaamheden bij ZorgWiel ben ik als gedragskundige werkzaam op brede zorgschool de Cambier, een school voor ZMLK-onderwijs met leerlingen tussen de 4 en 20 jaar. Ook werk ik bij revalidatieziekenhuis de St. Maartenskliniek. Mijn aandachtsgebieden zijn de sociaal-emotionele ontwikkeling en vandaar uit advies uitbrengen over de benaderingswijze die past bij een persoon, de verstandelijke beperking en seksuele ontwikkeling, psycho-educatie over psychiatrische stoornissen, lichamelijke beperkingen en omgaan met agressie.

In de komende tijd hoop ik jullie allen beter te leren kennen. 

Dag allemaal,

Binnenkort zal ik actief gaan voor ZorgWiel en daarom stel ik mezelf kort voor. 

Mijn naam is Niels Huisman, al luister ik ook naar ‘dokter Niels’. Inmiddels ben ik 30 jaar. Mijn Geneeskundestudie heb ik gevolgd in Nijmegen, waar ik ook ben blijven wonen. Daarvoor heb ik 18 jaar in Breda gewoond, dus de Brabantse tongval is gelukkig nog aanwezig. Tijdens mijn studie heb ik vijf jaar bij diverse woonvormen met gehandicapten gewerkt als flexwerker. Deze doelgroep is me zo goed bevallen dat het een logische stap was om de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) te gaan volgen, een opleiding die ik eind januari heb afgerond. 

In het dagelijks leven ben ik vooral actief binnen de triathlon-sport, probeer ik zoveel mogelijk van de wereld te zien en ga ik graag naar diverse concerten. 

Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan voor ZorgWiel.