Sandra Reijers van De Boterbloem doet verslag van de uitstapjes- weken voor de bewoners van De Boterbloem

“In de weken 32 en 33 (3 Augustus tot 17 Augustus) hebben we uistapjesweken bij de Boterbloem gehad. Dit doen we al enkele jaren. Zo bestaat het team van mensen die mee beslissen wat we gaan doen die weken uit enkele bewoners, ouders en/of familie en mensen van de begeleiding die zorg verlenen op de Boterbloem. Samen kijken ze wat mogelijk is en wat de maximale afstand voor de uitstapjes mag zijn. Dit is voordat de uitstapjes begonnen gebeurt. Zodat alles tijdens de uitsapjes goed geregeld was. Het zijn ieder jaar mooie weken met verschillende uitstapjes. Zo zijn we dit jaar zoal naar de Chinees geweest, hebben Tapas gegeten bij Ties in Wanrooij en een IVN wandeling in de Maashorst met een natuurgids die van alles vertelde over de natuur. 

De activiteiten waren erg divers dit jaar, van Kookworkshop tot Schildersworkshop en alles ertussen in. Een greep uit de activiteiten die we zoal gedaan hebben: Chinees gegeten bij het Paradijs in Uden, Schildersworkshop door een kunstenares, IVN Wandeling door een natuurgids, Pannenkoeken gegeten bij het Pannenkoekenhuis in Velp, Kookworkshop door begeleiderster Caroline, die overigens erg lekker en goed kan koken. Tapas eten in Wanrooij. Rondleiding bij een molen, die opvallend dichtbij ons in de buurt stond, en we waren er nog nooit geweest. En tot slot de friteskar, ik vergeet nog enkele activiteiten, maar dit is een greep uit de activiteiten.

Het is verbazingwekkend hoeveel activiteiten je eigenlijk kunt doen, zo dicht in je buurt bij je huis, daar denk je eigenlijk niet bij na. Maar rondom huis is er ook veel te zien en te beleven. 

Ik zelf vond persoonlijk de IVN wandeling het leukste, waarom? Omdat het lekker buiten is, in de natuur en je krijgt veel informatie over de natuur en dat is altijd wel leerzaam. Zo werk ik zelf op een zorgboerderij en vind het altijd fijn om te wandelen door de bossen, daar krijg ik althans altijd rust van in mijn hoofd. Helaas ging de IVN wandeling tijdens de uitstapjesweken niet door, omdat toen we zaten te lunchen regende het erg hard, nu heb ikzelf daar niet zoveel problemen mee. Maar andere mensen vonden dat minder fijn, dus werd er besloten om de data op te schuiven na een dag met mooi weer. Helaas bleek toen we dat data hadden verzet dat de zon begon te schijnen en het de hele middag is door gebleven, maar we hadden de wandeling immers al verzet.  Achteraf bleek dat het goed was dat we de wandeling hadden verzet wat twee weken later was het stralend weer, met de zon de scheen en heerlijk zomerse tempraturen. Het was dus een goed besluit om hem te verplaatsen. Hoewel het de oorspronkelijke middag droog was gebleven. 

Als afsluiting van de vakantieweken hebben we een friteskar gehad, hier was iedereen erg blij mee. Ik ook. We konden immers eten wat we wilde en zoveel als wat we wilde. De begeleiding was wel even bang dat mensen zich ziek zouden eten, maar dat was niet gebeurt. Het heeft iedereen erg goed gesmaakt de friteskar met verschillende soorten snacks, iedereen kon bestellen wat ze wilde. Ook hebben we dit middag als afsluiting nog een bingo gedaan. Met enkele mooie prijzen stonden ertussen. De bingo was niet helemaal op mij niveau, omdat we hem bij de autistensoos ook spelen en het er daar wat sneller aan toe gaat met getallen. Maar omdat niet iedereen hetzelfde is, ging het hier wat langzamer. Dat was niet erg, het was immers gezellig. Wel heb ik er een mooie bluetooth speaker aan overgehouden die ik mooi kan gebruiken voor mijn smartphone als ik muziek wil luisteren via Sportfy of Radio538 via de app.

Ik heb de uitstapjes al heel leuk ervaren en een mooie afwisseling van activiteiten. Voor mijn was de friteskar en de IVN wandeling het hoogtepunt.”