Themadag medewerkers: Klein kijken

Op donderdag 31 oktober hadden wij alweer onze derde themadag voor medewerkers. Dit keer waren wij te gast bij de Heische Hoeve in het Brabantse Loosbroek. 

Een jaar geleden, op onze vorige themadag voor medewerkers, hebben Yvon van Noort en Judith Leest van Stichting Presentie de Presentiebenadering geïntroduceerd. Zoals jullie in eerdere nieuwsbrieven hebben kunnen lezen, past deze benadering heel goed bij de kernwaarden van ZorgWiel.

Vorig jaar was voor velen een eerste kennismaking, maar onze medewerkers hebben er het afgelopen jaar in hun teams hard aan gewerkt en waren nu toe aan verdieping. Het ochtendprogramma werd daarom weer verzorgd door Stichting Presentie; dit keer door Yvon van Noort en Jan den Bakker. 

Het thema van dit jaar was: “klein kijken”. Yvon had gevraagd of enkele medewerkers voorbeelden van “klein kijken” of momenten waarop zij dachten: “Ja, hiervoor ben ik in de zorg gaan werken!” wilden delen. Deze voorbeelden werden door Yvon verwerkt in de presentatie, zodat we direct een link kunnen leggen met ervaringen van medewerkers in de dagelijkse praktijk. Trees Cuppen van Villa Ramon, Manfred Vennik van ’t Span, Trudy Vervoort en Marjo van Schijndel van De Boterbloem en Cindy Austen van Octopus hebben hun ervaringen die ochtend gedeeld. Ze hebben stuk voor stuk veel indruk gemaakt. Trees, Manfred, Trudy, Marjo en Cindy: hartelijk bedankt voor jullie mooie bijdragen! Het prachtige verhaal van Cindy kunnen jullie allemaal lezen in deze nieuwsbrief.

Na de lunch was het traditiegetrouw tijd voor ontspanning. Er waren vier workshops georganiseerd, waaruit iedereen er één kon kiezen: een meerkamp, GPS-tocht, mosterd maken en een whiskey workshop. Als klap op de vuurpijl werd deze leerzame en gezellige dag afgesloten met een spetterend optreden van de ZDF Superstars. Eén van deze superstars is onze  eigen Kim Verrijth van Octopus. Wij kijken terug op een boeiende en veelzijdige dag; dit keer echt voor en door medewerkers. Iedereen hartelijk dank voor zijn of haar aanwezigheid en inzet!

Twee leden van onze Raad van Toezicht, Carla Janssen en Wim Prins, woonden het ochtendprogramma van de Medewerkersdag bij. 

Zij waren onder de indruk. De bedankbrief van Wim Prins delen we graag met onze collega’s:

“Wellicht kunt u zich voorstellen dat ik even heb moeten zoeken naar een juiste wijze om u allen aan te geven hoe ik deze Medewerkersdag heb ervaren. Sta mij toe dat ik mijn gevoelens daarbij met u deel.

Tijdens een prima op ons dagelijks werk gerichte presentatie van Yvon van Noort en Jan den Bakker heb ik met veel genoegen het geheel ervaren als duidelijk, herkenbaar en vooral zeer toegesneden op onze dagelijkse interactie met de bewoners van de verschillende woonhuizen.

Tijdens het luisteren realiseerde ik mij dat ik eigenlijk continue met een verschillende pet naar datgene wat ons werd aangereikt zat te luisteren en wel enerzijds vanuit mijn functie in de Raad van Toezicht en anderzijds als vader van een verstandelijk beperkte dochter van 49 jaar.

Nogmaals de presentatie was goed, maar de presentaties van Marjo en Trudy en die van Cindy waren voor mij de parels van de ochtend. Deze vervulden mij met enorme trots op het feit dat wij mensen aan ons hebben weten te verbinden die zo ontzettend goed gericht zijn op onze bewoners, onze kinderen.

Namens de Raad van Toezicht spreek ik zonder enige terughouding die trots uit en dank ik jullie allen voor jullie geweldige inzet die door jullie collega’s zo voortreffelijk tot uitdrukking is gebracht”.