Tot ziens van Bert

Beste bewoners, collega’s, ouders/familieleden en vrijwilligers, lieve mensen!

Het voelt heel raar om in zo’n drukke periode van de afgelopen weken, waarin het erop lijkt dat onze wereld

alleen om corona draait, toe te werken naar mijn afscheid van ZorgWiel. Dat is eigenlijk ook niet gelukt.

Tot en met vandaag stond ik nog midden in het werk voor onze organisatie en de komende weken worden

nog veel zaken overgedragen aan mijn collegastafleden.

Die hectiek maakte het ook lastig om terug te kijken op vijf mooie jaren ZorgWiel. Want dat waren het!

In 2014 zijn alle voorbereidingen getroffen voor de oprichting en start van ZorgWiel en op 1 april 2015 gingen we van start in Gezinshuis Meiners en Ons Huis in Uden. Nu zijn we vijf jaar verder en is de organisatie bijna ‘volgroeid’. De tijd is omgevlogen en deze jaren zijn voor mij de vijf mooiste jaren van mijn werkzame leven. Het is altijd mijn droom geweest om samen met ouders/belangenbehartigers een kleine organisatie op te richten:

– een organisatie, die heel dicht bij dagelijkse zorg en begeleiding aan onze bewoners staat

– een organisatie waar deskundige en betrokken collega’s werken en die voelen waarom het werkelijk draait

– een warme organisatie met persoonlijke aandacht voor elkaar

– een organisatie waarin visie en ervaring bij elkaar komen en elkaar aanvullen, en

– een organisatie met oprechte openheid naar elkaar.

Het was vaak hard en lang werken, maar de fijne contacten met jullie allen gaven zoveel energie dat mij dat relatief gemakkelijk afging. Er waren hele bijzondere hoogtepunten, zoals onze eerste ZorgWiel-dag, de Medewerkersdagen, de eindejaarsbijeenkomsten, de start van nieuwe woonhuizen, enzovoort, enzovoort. Te veel om op te noemen, maar het meest heb ik genoten van de vaak onverwachtse en toevallige ontmoetingen met onze bewoners, gesprekken en overleggen met collega’s, de intensieve contacten met ouders en ouderbesturen.

Het was dan heel fijn iedereen persoonlijk te kennen.

Ik weet zeker: dat ga ik missen, ook al zal ik mij na mijn vertrek geen moment gaan vervelen. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle mooie ervaringen die we met elkaar hebben mogen delen.

De komende tijd blijf ik op de achtergrond nog een beetje beschikbaar voor de collega-stafleden. Er is vast nog wel eens een vraag of een klusje, waarin ik nog iets kan betekenen. Tweeënhalf jaar samenwerken met Sandra ter voorbereiding op de overname van de leiding van ZorgWiel was een groot voorrecht. Ik voel dat er binnen onze organisatie veel vertrouwen is in de toekomst en samenwerking met haar, Jeanet, Herman en Rinske. Het is bijzonder dat mijn lieve dochter Rinske deel mag uitmaken van de staf van ZorgWiel.

Tot slot: mijn lieve Hennie (die nog een tijdje blijft doorwerken in De Strang) was voor mij op de achtergrond een ongelooflijke steun om dit werk voor ZorgWiel te mogen en kunnen doen.

Het ga jullie allen goed en tot ziens, waar dan ook!

Warme groet, Bert