Van onze Bewonersraad (ook als luisterversie)

Op 21 mei vond er weer een vergadering van de Bewonersraad plaats. We vertellen jullie graag wat er is besproken. Dit keer waren we te gast in het mooie, nieuwe huis geWoon in Sevenum. We waren daar niet alleen voor de eerste keer, maar werden ook ontvangen door een nieuw lid van de Bewonersraad: Loes van Enckevort. Zij heeft in geWoon een mooi eigen appartement. Lisanne Gaarman en Jo van Tienoven waren verhinderd. Sandra en Bert waren vanuit de Staf onze gasten.

Ook Rinskje Molier van het LSR was te gast. Het LSR is een landelijk steunpunt voor zeggenschap en medezeggenschap om ervoor te zorgen dat bewoners kunnen meepraten, kunnen meedoen en voor zichzelf kunnen opkomen.
Het LSR gaat binnen ZorgWiel het Bewonerstevredenheidsonderzoek uitvoeren. Daarover hoor je straks meer.

Sandra heeft uitleg gegeven over de Bewonersversie van het Kwaliteitsrapport. Ook daarover hoor je meer in deze Nieuwsbrief.

Bert heeft verteld wat ZorgWiel in 2018 heeft gedaan. We noemen dat met een mooi woord: Jaarverslag. De plaatjes van het verslag staan in de Nieuwsbrief op de website van ZorgWiel. Je kunt die daar bekijken.

Presentatie Bewonersraad 21-5-2019 – Jaarverantwoording 2018

Bert liet zien welke woonhuizen er in 2018 en 2019 bij ZorgWiel zijn bijgekomen en waar er in de toekomst nog nieuwe woonhuizen worden gebouwd. Als de te bouwen huizen klaar zijn, komen er geen nieuwe woonhuizen meer bij. ZorgWiel wil namelijk niet te groot worden.
De Bewonersraad en Medewerkersraad hebben de staf van ZorgWiel in 2018 goed geholpen, bijvoorbeeld met de eerste Bewonersdag en de Medewerkersdag. De raden denken goed mee in alles wat er binnen ZorgWiel gebeurt. Tot slot is de Bewonersraad uitgelegd hoe er met het geld voor de zorg is omgegaan en dat er een beetje gespaard is voor onverwachte zaken.

De bewoners van alle woonhuizen krijgen dit jaar een klein bedrag van ZorgWiel om iets gezelligs met elkaar te doen, bijvoorbeeld een dagje uit. Cor ging bijvoorbeeld met zijn huisgenoten naar Scheveningen en Den Haag en bezochten daar het Omniversum en Panorama Mesdag. Iris vertelt dat de bewoners en medewerkers van Villa Ramon binnenkort naar de Efteling gaan. Andere huizen gaan nog iets organiseren.

Loes heeft iets over haarzelf en haar hobby’s verteld. Ook vertelde ze over haar medebewoners van geWoon. Daarbij kregen de leden van de Bewonersraad een enthousiaste rondleiding in haar nieuwe huis.
De Bewonersraad vergadert weer op 10 september a.s. en dan in De Boterbloem in Zeeland. Het huis waar John Vollenberg woont.