Verslag van de Bewonersraadvergadering

 

Op 9 en 16 oktober is de Bewonersraad van ZorgWiel weer bij elkaar gekomen voor hun overleg. Nog steeds vergaderen we in 2 kleinere groepen omdat we rekening moeten houden met de corona-maatregelen en het belangrijk vinden goed te letten op de gezondheid van onze leden. Het overleg van 9 oktober was in Uden en het overleg van 16 oktober was in Elst.

Niet iedereen kon aanwezig zijn maar het was wel fijn nieuwe leden van de Bewonersraad te kunnen verwelkomen. Thomas heeft vanuit woonhuis de Boterbloem in Zeeland de plaats ingenomen van John. Ron sluit aan vanuit woonhuis de Vlinder in Schaijk en wil graag nog eens meekijken om te kunnen besluiten of lid zijn van de Bewonersraad bij hem past.

Voor de twee bijeenkomsten stonden er geen belangrijke zaken om te bespreken op de agenda. Iedereen vond het natuurlijk een teleurstelling toen ze te horen kregen dat het ZorgWiel-weekend weer niet door kon gaan! Om deze teleurstelling wat te verzachten heeft ZorgWiel voor alle bewoners een bedrag ter beschikking gesteld om samen toch een leuke activiteit te kunnen gaan doen. Nog niet elk woonhuis heeft al iets gedaan maar de Efteling is al bezocht en sommige woonhuizen hebben besloten lekker met elkaar uit eten te gaan. De staf van ZorgWiel heeft nu besloten pas weer aan de slag te gaan met het organiseren van het weekend als dat ook echt weer kan en corona niet weer roet in het eten gooit.

Thomas van Ons Huis in Uden kon vertellen dat het woonhuis is verbouwd en dat op 21 oktober de verbouwing wordt afgesloten met een feestelijke heropening. De bewoners hebben tijdens de verbouwing in woonhuisjes op een vakantiepark gewoond en een enkele bewoner is naar ouders toe gegaan. Nu kan iedereen weer lekker naar zijn eigen vertrouwde plekje terug en gaan genieten van een mooi appartement en woonhuis met nieuwe meubeltjes en frisse kleuren aan de wand en op de vloer.

Zowel in Uden als in Elst is het overleg afgesloten met een lunch.

Voor het nieuwe jaar is de wens van de Bewonersraad om met de gehele Bewonersraad te vergaderen en we hopen dat de eventuele corona-maatregelen dat niet in de weg staat.

De Bewonersraad van ZorgWiel wil iedereen fijne Kerstdagen toewensen en een gezond en gelukkig 2022!