Virtual Reality pilot bij woonhuis geWoon

Binnen ZorgWiel wordt er alles aan gedaan om het wonen binnen onze woonhuizen zo fijn mogelijk te laten verlopen. Dit jaar werden wij als ZorgWiel benaderd door SyncVR met de vraag of wij de VR bril willen testen binnen één van onze woonhuizen. Omdat wij enthousiast waren over de mogelijkheden van de VR bril, hebben wij besloten om deel te nemen aan de pilot. Wij zijn deze zomer gestart met een Virtual Reality (VR) bril in geWoon! 

Wat is Virtual Reality?

Met een virtual reality bril kun je jezelf verplaatsen naar een ‘virtuele wereld’: zodra je de bril op zet, kun je ervoor kiezen om even rond te kijken tussen de olifanten of te zwemmen met dolfijnen… Je kunt ook spelletjes doen met de virtual reality bril: hoeveel dieren weet jij te verzamelen op VR-safari? Doordat je alleen nog de ‘virtuele wereld’ om je heen ziet, kan het onder andere helpen met ontspannen en het verminderen van angst en stress bij een tandarts of ziekenhuisbezoek! Zie hieronder een paar plaatjes van de virtual reality wereld.

Hoe gaat dit in z’n werk?

Binnen geWoon krijgen de bewoners die dit leuk vinden de VR-bril op en dan kunnen zij zelf kiezen wat zij willen zien in Virtual Reality. Nadat de bewoner klaar is met de VR-bril zal de begeleider vragen hoe de bewoner de VR-bril heeft ervaren. Eind september gaan wij de pilot evalueren. Samen gaan wij kijken wat de toegevoegde waarde is voor onze bewoners en of wij verder gaan met de inzet van de VR-bril binnen de andere woonhuizen van ZorgWiel. Wij wensen de bewoners van geWoon veel plezier met de Virtual Reality bril!