ZorgWiel in beeld bij studenten

Uit de Comfort Zone…

Een aantal maanden geleden werd het team van ’t Span benaderd door een 1e jaars student Social Work van de HAN om een gastcollege te komen geven m.b.t. ons werk. Het ontbrak een beetje aan lef binnen ons team. Uiteindelijk hebben Machteld en ik besloten om dit samen aan te durven, omdat het stiekem toch wel een mooie kans is om te vertellen over de leukste baan van de wereld.

We hebben 2 á 3 uur zitten sparren over wat we wilden gaan vertellen, informatie ingewonnen bij iemand met ervaring in het lesgeven en zitten zweten op een PowerPointpresentatie. Want zo’n presentatie hadden we beiden nog nooit in elkaar geknutseld.

Het plan was om in het kort eerst te vertellen over de geschiedenis van het wonen van verstandelijk gehandicapten en uiteindelijk via ZorgWiel uit te komen bij de dagelijkse gang van zaken op ’t Span.

Op 2 maart togen we met onze laptop mét presentatie en voor de zekerheid ook nog op een USB-stick naar de HAN, in de hoop dat we alles aan de praat zouden krijgen. Dat hadden we namelijk ook nog nooit gedaan.

Als 2 verzopen katten kwamen we aan op de HAN (het regende nogal), waar we keurig werden ontvangen door de organiserende student. We hadden ook geen idee hoeveel studenten op ons zaten te wachten. Dat waren er gelukkig maar zo’n 25.

Met behulp van de aanwezige docent, verscheen onze PowerPointpresentatie keurig op het grote scherm. En eigenlijk waren we hier best trots op, want dankzij de hulp van de partner van Machteld zag het er zeer gelikt uit. We hadden o.a. gebruik gemaakt van het ZorgWiel promotiefilmpje van ’t Span en foto’s om “een maandag van Marleen” in beeld te brengen.

Verder konden we een mooie ZorgWiel ballpoint weggeven. We hebben van tevoren aangegeven dat we dit nog nooit hadden gedaan, maar het leuk vonden om over ons werk te vertellen. Het verliep vlotjes en eigenlijk waren we ook helemaal niet zenuwachtig, we vulden elkaar als vanzelf aan. De studenten waren geïnteresseerd.

Na afloop…. kregen we het compliment dat het niet te merken was dat we dit nog nooit hadden gedaan, de vraag of we wellicht volgend jaar voor een grote groep de presentatie zouden willen geven, een vraag van een student of ze bij ons mag komen stagelopen en een heerlijke plak Tony Chocolonely .

Na een uur stapten we tevreden op onze fiets….. natuurlijk na een dikke high five…we did it!!!

Anita Smulders, persoonlijk begeleider ’t Span