Bijdragen vanuit onze woonhuizen (zomer 2018)

In de vakantieperiode hebben we vanuit de woonhuizen verschillende leuke berichten, anekdotes en ervaringen binnen gekregen. Altijd leuk en we laten u natuurlijk graag mee genieten.

‘Wist-je-dat’jes vanuit De Strang in Gendt

  • Wist je dat Steffi lekker kan koken op haar appartement en dat Hennie met een glas water een zwembad op de tafel van Steffie heeft veroorzaakt?
  • Wist je dat Cor met pensioen is?
  • Wist je dat Bas drie keer naar de kermis in Gendt is geweest en hij dat heel erg leuk vindt!
  • Wist je dat Giel begonnen is met stage lopen op De Strang?
  • Wist je dat Hanneke, Chantal & Anja naar de film ‘Mama Mia’ zijn geweest en daarna lekker met elkaar hebben gegeten.
  • Wist je dat Janko en Hanneke iedere dag sportief op de fiets naar hun nieuwe werkplek gaan?
  • Lianne tegenwoordig op haar eigen mobiel door de taxi wordt gebeld!
  • Jan Naterop met dit briefje (zie hieronder) de begeleiding adviseert! 

 

 Bericht van Peter Achterberg, geschreven samen met zijn begeleider Rianne

Hallo allemaal,

Ik ben Peter en woon op Villa Ramon in Elst. Toen ik in mijn vakantie lekker aan het uitrusten was voor de televisie, stond ineens Herman (red. De Jong) voor de deur… en wat bleek…met een cadeautje voor mij! Deze heb ik gewonnen bij de ZorgWiel-dag, omdat ik koning ‘polonaise lopen’ was. Nou… dat is een zwaar beroep kan ik je vertellen, maar gelukkig heb ik deze mooie beker toch gewonnen! Het is een dopper, superhandig voor mijn werk, deze kan ik steeds opnieuw vullen met water. Natuurlijk heb ik Herman meteen wat te drinken aangeboden, want je krijgt niet elke dag zo’n hoog bezoek! We hebben met z’n 2-en zitten kletsen over de zeer geslaagde ZorgWiel-dag.

Ik weet één ding zeker, bij de volgende ZorgWiel-dag ben ik zeker weer van de partij!!!!

Ik ben hier heel erg blij mee. Dit alles heeft mijn eerste vakantiedag gemaakt tot een topdag!

 

Verslag van Madieke Burgers over bezoek aan het Openluchtmuseum

In de week van half augustus hadden een paar mensen vakantie of waren er een paar vrij.

We zijn toen op een donderdag naar het Openluchtmuseum geweest, daar werkt Manfred (red. Kooij) één van onze medebewoners. Zo nu en dan zie je hem op de trekker rijden om de prullenbakken te legen of de blaadjes een beetje bij elkaar vegen en ons zo nu en dan gezelschap houden.

Naar het Openluchtmuseum!

We zijn ook naar het schooltje geweest en met de tram niet te vergeten. Hoe ze daar vroeger sliepen? Iris vertelde dat haar opa in zo’n huis had gewoond. We hebben daar ook geluncht want we gingen daar gezellig picknicken. Manfred kwam er later ook gezellig bij zitten, regelde wat stoelen voor ons zodat we niet op de harde stenen hoefden te zitten. In een ander huis werd uitgelegd hoe lijnzaad werd gemaakt. Nina wist dat nog precies, je kunt ’t maar beter niet eten want dan zit je de hele dag op de toilet. Dus dat doen we maar niet. Je kon hier wel mee op hekken verven. Ook heeft Manon wat foto’s gemaakt. Sommige hadden in een winkeltje nog naar hebbedingetjes gekeken of gekocht. Anderen waren naar de postzegelwinkel gegaan. Natuurlijk hebben we ook met elkaar gezellig wat gedronken op het terras in het Openluchtmuseum. Met Manfred die eerst de dingen die nog gedaan moesten worden deed en daarna ging hij er ook bij zitten. Hij mocht ook wat eerder naar huis en dat is hem een goed recht.

Met vriendelijke groet, Madieke Burgers.