De Blitz in Uden bestaat 12,5 jaar!

Zaterdag 15 december was het volop feest in De Blitz. Bewoners, medewerkers en ouders/familieleden vierden het 12,5-jarig bestaan. Een mooi en sfeervol feest. De voorzitter van de Vereniging De Blitz, Harry Blokhuis, hield een warme toespraak, waar wij u graag deelgenoot van maken.

“Hallo beste mensen allemaal. Een hartelijk welkom voor iedereen, in eerste plaats de bewoners, alle ouders, de personeelsleden met hun vriend, vriendin, man of vrouw en de directie van ZorgWiel. De Blitz is voor en van jullie, al 12,5 jaar wonen jullie hier. Al 12,5 jaar doen en delen jullie alles met elkaar en dat betekent feest. En bij feest hoort een feestelijke bloem. Omdat het jullie feest is, wil ik graag alle mama’s vragen een bloemetje op te spelden bij jullie eigen kind en ze alvast een hele dikke kus te geven.”

“De Blitz is er voor jullie, maar eigenlijk niet alleen voor jullie. Zo’n dikke 15 jaar geleden zijn we met het ontwikkelen van jullie woonlocatie begonnen, die geschikt zou moeten zijn voor 12 jongvolwassenen die bij elkaar konden wonen. Veel gepraat en hard gewerkt met als resultaat een prachtige woning, De Blitz. Iedereen heeft zijn eigen prachtige kamer en daarbij beschikken we nog over meerdere algemene ruimtes waar iedereen gebruik van kan maken. Nee, die ouders hebben het nog niet zo slecht gedaan en wisten eigenlijk best wel wat jullie wilde hebben. Zij zijn dan ook nog steeds erg blij en apetrots dat jullie hier zo mooi bij elkaar wonen. Daarom is De Blitz niet alleen van de bewoners maar zeker ook van de ouders. Zij hebben er veel toe bijgedragen dat jullie hier zo mooi wonen, daarom voor de ouders een applausje.”

“Maar alleen met de bewoners en de ouders hebben we nog steeds geen De Blitz. Nee, want wie missen we nog? De leiding en die horen er wel degelijk bij. Wij kunnen niet zonder hun. Zij zorgen voor veel warmte en genegenheid en staan altijd liefdevol voor jullie klaar om het zo aangenaam mogelijk voor jullie te maken, hier op De Blitz. Niets is voor hen teveel en in een goede harmonie werken ze samen en maken het wonen hier compleet. Daarbij zorgt Bert en zijn directe medewerkers ervoor dat de leiding onder goede omstandigheden de taken kunnen uitvoeren. Daarom wil ik heel graag een applausje voor het personeel.”

“Maar weten jullie ook dat er hier enkele mensen zijn van de begeleiding die net zolang bij De Blitz werken als dat jullie er wonen. Jazeker en weten jullie ook wie dat zijn? Dat zijn Lyda Schulten, Daniëlle Hageman en Anya van Hal. Deze kanjers zijn echt niet meer weg te denken. Zij helpen ons en jullie inderdaad al 12,5 jaar mee om het hier gezellig en huiselijk te hebben. Goede tijden, minder goede tijden en hele goede tijden hebben zij getrotseerd en ze staan nog steeds voor kwaliteit. Heel hartelijk dank en we hopen dat jullie nog heel lang in ons midden willen en mogen zijn. Graag wil ik een hartelijk applaus voor deze drie goede en trouwe medewerksters. Graag wil ik ze even naar voren hebben, want voor jullie hebben we een presentje, een heel mooi persoonlijk aandenken.”

“En tot slot wil ik nog graag iemand benoemen, een man van het eerste uur. Ook hij heeft zeker al 12,5 jaar De Blitz erop zitten. Destijds samen met Jaap de Vries was hij één van de pioniers van De Blitz. Hij heeft alles meegemaakt en De Blitz mede gemaakt tot wat het nu is. Eerst onder de vlag van Philadelphia en later teruggekomen als nieuwe zorgaanbieder onder de naam ZorgWiel. Hij weet als geen ander wat een woonvoorziening nodig heeft om goed te kunnen draaien, hij straalt warmte uit en dat hebben we allen nodig hier. Bert, bedankt daarvoor en ook voor Bert een heel hartelijk applaus.”

“Tot slot hebben we voor alle medewerkers in het kader van de feest- en kerstgedachten een presentje. Heel veel plezier nog deze namiddag en als ik het goed heb, gaan onze kinderen ons nu met een optreden verrassen. Geniet er allen van.”

“Ja, en dat was een bijzonder optreden! Maike Blokhuis had samen met de bewoners het lied ‘Mag ik dan bij jou schuilen’ van Claudia de Breij ingestudeerd. Het was hartverwarmend om te zien hoe de bewoners op de muziek de tekst met elkaar uitbeeldden. Met 12,5-jaar De Blitz ook drie jubilarissen. Anya, Daniëlle en Lyda ook vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd! De medewerkers lieten zich ook niet onbetuigd en hadden voor bewoners en collega’s een mooi lied gemaakt op de wijs van ‘Brabant’ van Guus Meeuwis met als refrein: Twaalf en half jaar, is De Blitz nu ons huis Ik vind het hier leuk en ik voel me hier thuis Kom altijd graag terug als ik thuis ben geweest Blijf voor altijd hier wonen (werken) en vandaag is het feest.