De Blitz naar Zooparc Overloon

De impressie van Daphne Linders en Elle van Tiel (persoonlijke begeleiders De Blitz) laat zien hoe bijzonder de onderlinge hulp binnen de bewonersgroep van De Blitz is en wat deze mogelijk maakt. 

We hebben het ontzettend leuk gehad met z’n allen! We kunnen wel zeggen dat iedereen ervan heeft genoten. We zijn heel wat ‘familie’ tegengekomen. Hierover hielden de grapjes dan ook niet op. ‘Zie daar Meriam’s kapsel’, ‘Kijk jouw foto’, ‘Jij kunt hier wel blijven wonen’ en ‘Zullen we die mee naar huis nemen voor op de Blitz?’

We hebben veel mooie dieren van dichtbij gezien, zoals de aapjes. Er kwamen meteen een paar aapjes aan Roel’s en Ellen’s rolstoel hangen om vervolgens even op hun schoot uit te rusten. Ook Steven’s rolstoel kreeg een gratis schoonmaakbeurt van de aapjes. We hebben hier met elkaar de grootste lol om gehad. Vooral Lotte kwam niet meer bij van het lachen, nadat er ook nog eens een aapje op Eva’s schouder sprong! Mike ‘keek de aap uit de boom’, maar genoot van de gezelligheid. Persfotograaf Elle maakte overal foto’s van. Hopelijk verschijnen ze niet in de roddelbladen!

Moniek was onze beste persoonlijke rolstoelbegeleidster. Wat hadden we toch een geluk met deze hulp! Door het motortje op Roel’s rolstoel, survivalde Annie met gemak heuvel op en heuvel af. We grapten dat ze er duimspierpijn aan over kon houden!

Michiel en Danique waren onze kaartlezers en zorgden er samen voor dat we de expeditie veilig voltooiden. De weergoden waren ons gunstig gezind of kwam dit door onze zonnedans? Onderweg naar de pannenkoekenbakker kwam het met bakken uit de lucht (niet de pannenkoeken, maar de regen). Ondertussen kreeg Daniëlle van Hans een privécursus ‘vogeltje houden’.

Daniëlle ging niet mee naar de pannenkoekenbakker. Daar krijgt ze te dikke billen van. Diana kon het nog wel hebben, dus zij heeft de pannenkoek van Daniëlle maar opgegeten. O, wat duurde het wachten op de pannenkoeken lang. Steven zag alle pannenkoeken aan zijn neus voorbijgaan, terwijl hij deze op de voet volgde en nariep. 

Uiteindelijk kreeg iedereen zijn pannenkoek en kon het smullen beginnen! Krista genoot er enorm van. Ze zat van oor tot oor onder de chocolademousse! Zo heerlijk was haar pannenkoek. Mike had honger als een leeuw en verslond zijn pannenkoek met huid en haar. Hij was dan ook als eerste klaar met eten. Chantal vond het eten ook lekker. Ze at vlotjes haar pannenkoek op met het vooruitzicht op een lekker toetje.  Jam, jam… wat een heerlijke dag!