Feestweek De Blitz 2018

‘De Blitzers’ hebben weer genoten van hun feestweek, die jaarlijks door de ouders en het team van De Blitz wordt georganiseerd. We kijken terug op een mooie, ontspannen en gezellige week.

Op woensdag trapten we af met een gezamenlijk ontbijt aan één grote tafel. De gezelligheid bloeide al meteen op: wat hebben we er zin in om deze week samen met de ouders en het team te vieren. Na het ontbijt gingen we naar Cello, de Binckhorst in Rosmalen om daar huifbed te rijden. De ouders van Roel hadden dit georganiseerd. Roel komt hier regelmatig en weet dan ook de weg. Vier enthousiaste vrijwilligers wachtten ons daar op. We dronken eerst wat en smulden van de zelfgemaakte cake van de moeder van Roel. Daarna gingen we huifbed rijden. Roel ging als eerste, omdat hij wist hoe het moest. De rest ontspande lekker in de grote snoezelruimte. Moniek en Danique doken meteen in het ballenbad, Chantal relaxte op het waterbed, Mike zat op de grote schommel, Lotte vond de verschillende spellen interessant en voor Krista en Steven lag er een groot kussen waar ze lekker op konden ontspannen. Eveline en Michiel lagen op het hoge relaxbed waar gekleurde lampjes boven hingen.

Tussendoor wisselden ‘de Blitzers’ elkaar af met huifbed rijden. Voor sommigen was het spannend om bovenop de wiegende paarden te liggen, maar als je eenmaal lag was het fijn. Het was ook gezellig om naast de menner te zitten. Daar was plaats genoeg. Daarna werd er nog gewandeld op de locatie. Er was ook een kinderboerderij met veel dieren. Je mocht ze aaien of er gewoon naar kijken. We genoten van de mooie natuur en alles om ons heen. Het was een mooie en ontspannen middag. Bij terugkomst aten we Chinees. Krista is hier dol op! ’s Avonds ploften we met z’n allen op de bank en hebben we genoten van een filmavond met zelfgemaakte popcorn. We keken terug op een fijne eerste dag.

Op donderdag ontbeten we weer gezamenlijk. We zouden gaan fietsen maar het weer zat ons niet mee. Jammer, want Chris (de vader van Danique) en Hans (de vader van Ellen) hadden een tocht uitgezet. We besloten uiteindelijk om op de koffie te gaan bij A-part in Zeeland, waar Christian zijn dagbesteding heeft. Christian is een oud-bewoner van De Blitz. Iedereen was dolenthousiast om hem weer te zien en Roel sprong bijna uit zijn stoel toen hij zijn grote vriend weer zag. We hebben lekker gesmuld van de zelfgebakken taart en het drinken.

Bij terugkomst lag het levend Ganzenbord al klaar door de hele Blitz. Voor Eva was dit echt een grote verassing, want het Ganzenbord bleek in het teken te staan van de bad-eend: Eva’s favoriete beest. De ‘Blitzers’ beantwoordden veel vragen en deden opdrachten. Gelukkig hebben Hans en Corrie, de ouders van Ellen, ons er goed bij geholpen. Het was een dolle boel. Na het grote spel aten we frietjes. De ‘Blitzers’ hebben geen bord nodig hoor. Ze aten gewoon van de tafel! ’s Avonds zijn we weer moe maar voldaan op de bank geploft en keken we een filmpje.

Op vrijdag zaten we weer gezamenlijk aan het ontbijt. Het was alweer de laatste dag van de feestweek. Na het ontbijt zijn we met een tas vol spelletjes naar de Molen gewandeld. Krista, Moniek en Lotte konden samen met Maike, de moeder van Lotte, chillen in het gras. Chantal, Eveline en Mike wilden spelen in de speeltuin. Voor Eva was de bal heel interessant. Steven, Ellen en Roel hielden alles goed in de gaten en Danique en Michiel waren in voor een potje voetbal. Na een tijdje was het tijd voor de lunch. Wat is het toch gezellig om gezamenlijk te picknicken op een groot grasveld. Na de lunch zijn we weer teruggelopen naar De Blitz. Daar zat Erick, de vader van Krista, al klaar om een lesje Mindfulness te geven. Wat was het fijn om een uurtje te ontspannen. Iedereen was na afloop helemaal ‘zen’.

Laat in de middag startten we met het laatste deel van de feestweek. Samen met alle ouders, een aantal vrijwilligers en een paar teamleden hebben de bewoners gebarbecued onder het genot van de muziek van Tijn, de vader van Eva. Er werd volop meegezongen en geluisterd naar de mooie teksten van Tijn. Ook Mechteld, de moeder van Krista, heeft meegezongen. Het was een leuke avond waarin Harry, de vader van Lotte, nog een mooi woordje sprak en we met z’n allen terug konden kijken op een mooie en geslaagde week.

Anya van Hal, persoonlijk begeleider De Blitz