De Strang in Gendt bestaat 10 jaar!

(Een verslag van Jorien Akse, stagiaire De Strang)

Afgelopen 26 januari bestond De Strang 10 jaar! Dit wilden we natuurlijk zo speciaal mogelijk vieren. We hebben alle ouders, verwanten, personeel en vrijwilligers uitgenodigd om een kopje koffie te komen drinken om het te vieren. Maar ondertussen waren wij (de medewerkers) met van alles bezig! Dit hebben we geheimgehouden voor iedereen, dus ook voor de bewoners! 

We hebben alle foto’s van de afgelopen 10 jaar uitgezocht en hebben er een speciale fotopresentatie van gemaakt. De woonkamer waar we de presentatie lieten zien, was versierd met zelfgemaakte ’10- jaar bestaan’ slingers. En natuurlijk hadden we wat lekkers voor bij de koffie! 

Toen iedereen een kopje koffie had, zijn we met de presentatie gestart. Iedereen zat met bewondering te kijken naar de foto’s met muziek op de achtergrond die een link had met het wonen in De Strang. 

Na ongeveer een half uur kwam dan de grote verrassing: de laatste foto van de presentatie. Daar stond: Samen een weekend weg! Daar waren de bewoners natuurlijk heel blij mee. Het Ouderbestuur had vervolgens ook nog een belangrijke mededeling, namelijk dat zij als ouders een flinke bijdrage geven om het weekend mogelijk te maken. En als klap op de vuurpijl kregen de bewoners van ZorgWiel een supermooie barbecue cadeau! 

Deze avond kon niet meer stuk!