Ganzenvlucht geniet de zomer

Wat hebben we toch eigenlijk een geluk dat we in zo’n mooie omgeving wonen! We hebben hier dijken, de rivier de Waal, het Pannerdens kanaal, de Linge, fruitbomen en de polder met haar prachtige natuurlandschap. 

Gelegenheid genoeg om tijdens de mooie zomerdagen eens een momentje ‘op vakantie te gaan’ in eigen omgeving! Zo wandelen we menig avond met een klein groepje over de dijk en door het dorp, en wagen we ons een aantal keer ook verder naar een waalstrand. Daar hoor je en zie je de boten met hun sterke dieselmotoren voorbij komen, de golven die op het strand klotsen, stenen waar je mee kunt shuffelen (je laat de steen vlak over het water scheren en wanneer de steen het water dan raakt, spring hij weer op!) Vooral de platte stenen doen het goed..

Een paar keer wagen we ons dus met een select groepje naar het waalstrandje om uiteindelijk ook uit te komen bij ‘de dikke dame’ zoals wij haar genoemd hebben, maar die eigenlijk een DIJK VAN EEN WIJF heet; een corpulent standbeeld van een zittende (dikke) dame, op de top van een aangelegde groene heuvel. Enkele ouders, op bezoek, zijn spontaan aangesloten en wandelen mee.

Naast deze wandelingen organiseren we met elkaar ook een dagje heerlijk fietsen, op een heel zonnige woensdag midden in de week half augustus. Dimitri zorgt voor broodjes en drinken en een appel voor de lunch die hij in zijn karretje mee neemt. Waar ga de tocht naar toe? We fietsen de ‘drie pondjes route’. Een route waarbij je met een pondje drie keer het water over steekt.  zonnige dag. Bij Doornenburg de Waal over en dan richting Millingen fietsen, Bij Millingen is een heerlijk terras vlakbij de twee pond, daar genieten we een drankje. Vervolgens steken we over en fietsen we richting Pannerden, prachtige natuur doorkruisend. Bij Pannerden is de laatste pond dit keer een veer waar ook auto’s over kunnen. Dan volgt de lunch aan de dijk. Witte en bruine broodjes, appelsap of jus d’orange, kaas of vlees, aan alles is gedacht.. Dan vervolgen we onze tocht over de dijk richting kasteel Doornenburg. Als we het kasteel zien dalen we af naar beneden en zoeken we de weg naar de Linge. Daar ligt een lang en mooi fietspad. Onderweg komen we mensen in een kano tegen, wat er zo met de zon heerlijk uit ziet. Idee voor volgend jaar voor de liefhebbers!

Met een omweg, omdat er een bruggetje is afgesloten, komen we uiteindelijk weer bij Gendt uit en is het tijd om de rest van de middag te genieten van een verdiende rust!

Dan waren we eerder deze zomer (in juli) ook nog uitgenodigd om bij Jan en Joop (vader van Johan ) op camping De Waai gezellig te komen Barbecueën! Helaas was het niet echt zwemweer en waagde alleen Normen zich in het zwembad bij de camping. Het was een gezellige middag met veel lekkers en een wandeling over de camping om het terrein eens goed te bekijken. 

Ook proberen we zo af en toe eens de vuurkorf in de tuin aan de steken en als de stemming goed is lekker wat muziek te maken. Dan kwam nog de Gendtse kermis voorbij en volgt er een bezoekje aan de kermis, drankje drinken en wordt er gezellig op het terras in het dorp een eenvoudige maaltijd genoten.

Al met al zijn we samen de zomer goed door gekomen en hebben we ook een aantal echt heerlijke zomerse dingen met elkaar kunnen doen en beleven. Maar goed ook want terwijl we dit schrijven lijkt de herfst al op de loer te liggen.