Open dag Ganzenvlucht een succes

(Een verslag van Maaike Verbeek, persoonlijk begeleider A in Ganzenvlucht) 

Op vrijdag 3 februari en op zaterdag 4 februari heeft Ganzenvlucht haar deuren geopend voor alle geïnteresseerde en betrokken mensen uit Gendt en omstreken. Alle bewoners hebben, met wat hulp van begeleiding, de dagen goed voorbereid: kamers schoon en opgeruimd, koffie, thee en wat lekkers verzorgd, gezellige bloemetjes neergezet. 

Gelukkig hadden we genoeg tompouces en koekjes, want het was erg druk! Veel omwonenden kwamen even een kijkje nemen in ons mooie onderkomen. We hebben minimaal tien keer gehoord: ‘We zijn jullie buren!’ Iedereen was nieuwsgierig naar wie er nu wonen. Er waren bekende gezichten en veel onbekende gezichten. Mensen kwamen met veel verhalen over vroeger: ‘Vroeger zat ik hier nog op scouting’, of ‘ik heb hier nog handwerk-les gehad’. Erg leuk om te horen. De meeste mensen waren verrast hoe mooi het pand eruitzag en vooral over onze ‘koninklijke’ badkamer.

Johan en Dimitri stonden buiten als verkeersregelaars en hebben alle bezoekers de weg gewezen naar een goede parkeerplaats. Ze kregen af en toe een lekkere, warme kop koffie, want het was best fris buiten. Binnen hebben Lisanne en Mandy vooral veel mensen rondgeleid. Ook Daan heeft aan zijn bezoek het pand laten zien. Voor sommigen was het wel een beetje té druk. Normen zat lekker op zijn eigen kamer, maar bezoek mocht ook zijn kamer zien. Iedereen was en is trots op zijn/haar nieuwe woonplek.

We zijn overladen met cadeaus. Kaarsjes, prachtige planten en bloemen, bonnen voor tuinplanten, de Action, schilderijen, enz. We konden ons huis meteen nog mooier inrichten!

We hebben ook mensen gesproken die zelf een nieuwe woonplek zochten en één daarvan komt binnenkort ook in Ganzenvlucht wonen. Hij had zijn kamer al uitgezocht tijdens het Open Huis!

Kortom: een zeer geslaagd en gezellig Open Huis, met dank aan alle bewoners.

Lisanne:

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari hebben wij de deuren van de Ganzenvlucht opengezet voor alle familie, vrienden, collega’s en alle geïnteresseerden. Wij hadden de koffie, thee en wat lekkers al klaargezet voordat de drukte los kon barsten. Er zijn heel veel mensen langs geweest. Vrijdag was het gezellig druk, veel mensen zijn wezen kijken, veel rondleidingen gegeven. Kortom een dag om niet te vergeten. Zaterdag was het extreem druk, niet normaal zo druk. Iedereen wilde zien wat er nu van de Boerderij Lootakkers geworden was. Iedereen vond het heel mooi om te zien dat het nu een woonhuis geworden is. Het leuke was ook dat mensen die ik een rondleiding gaf, zeiden, oh maar dit was vroeger een hobbykamer, of dit was een naaikamer. Dat vond ik leuk om te horen. We hebben enorm veel kaarten, cadeaus, planten en noem maar op, gehad.