Nieuwe woonhuizen

geWoon in Sevenum

Begin januari is de bouw gestart van het nieuwe woonhuis. Er gaan 7 bewoners wonen met verschillende ondersteuningsvragen. Enkelen hebben veel lichamelijke verzorging nodig, terwijl voor anderen het accent ligt op begeleiding. De Stichting geWoon (stichting van ouders) heeft hier bewust voor gekozen, want op deze manier kunnen bewoners in het dagelijkse leven onderling veel voor elkaar betekenen.

De komende maanden werken de Stichting geWoon en ZorgWiel nauw samen om de start van geWoon goed voor te bereiden. Het huis wordt momenteel gebouwd door een particuliere investeerder en de Stichting geWoon gaat het huis straks huren. We hopen dat de bewoners hun nieuwe huis in september of oktober kunnen betrekken.

               

Uniek in Uden

Op maandagmiddag 29 januari was het feest bij Woningbouwvereniging Area in Uden. Er werden namelijk belangrijke handtekeningen gezet tussen:

  • Bouwbedrijf Stam + De Koning en Woningbouwvereniging Area (de bouw);
  • Woningbouwvereniging Area en Stichting Uniek (huur appartementen);
  • Stichting Uniek en ZorgWiel (zorg en begeleiding).

De toekomstige bewoners stonden deze middag natuurlijk centraal. Zij hadden met hun lievelingsrecept een lekkere taart of cake gemaakt, waarmee we hartelijk werden ontvangen. Bianca van Breugel ‘speechte’ namens de bewoners en bedankte vooral de ouders voor alles wat zij met deze mooie, nieuwe woonvorm voor hun kinderen doen.

Het appartementencomplex gaat deel uitmaken van een groter bouwproject. Het zal nog wel even duren voordat er écht gebouwd wordt, omdat er nog wat gemeentelijke procedures moeten worden doorlopen. Maar de basis is tenminste gelegd!