25 jaar Gezinshuis Meiners in Velp

Zaterdagmiddag 26 januari was het groot feest voor Gezinshuis Meiners. Begin januari was het 25 jaar geleden dat Jeroen, Maarten, Norbert, Veronique en Marloes Meiners als broers en zussen met elkaar in het ouderlijk huis aan de Jeruzalem 5 gingen wonen. Dat mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en was natuurlijk reden voor een feestje. Samen met de ouders Helmut & Marian hadden de kinderen Meiners familie, begeleiders, veel vrienden, buren en kennissen uitgenodigd voor een hapje en een drankje in Brasserie De Boerderij in Arnhem.

Vanuit ZorgWiel werd geregeld dat kinderen en ouders als échte VIP-ers in een mooie limousine werden opgehaald en naar De Brasserie werden gebracht. Dat was al een feest op zich! Bij De Brasserie werd de familie hartelijk onthaald door alle gasten. Het was een warme en gezellige receptie met ook weerzien van oud-medewerkers. En wat zijn ze verwend met veel mooie cadeaus. Dat wordt nog een hele tijd nagenieten!

De overbuurman, Theo de Goeijen liet met een ludieke presentatie zien hoe zij de familie Meiners als buren ‘in de gaten houden’ en blikte terug op allerlei mooie en leuke activiteiten die zij gedurende vele jaren als buren met elkaar hebben mogen beleven. Een prachtig voorbeeld van hoe de mensen met een beperking volledig worden opgenomen in de buurt.

Namens ZorgWiel haalde Bert herinneringen op over het ontstaan van Gezinshuis Meiners, waaraan Helmut & Marian zo’n belangrijke bijdrage hebben geleverd. Zij keken 25 jaar geleden al op een heel nieuwe, andere manier tegen de zorg en begeleiding voor hun kinderen. In die tijd waren er alleen maar grootschalige inrichtingen en gezinsvervangende tehuizen (voor minimaal zo’n 25 bewoners). Dat was niet wat zij zochten: het kon kleinschaliger, gewoner en vooral in de eigen omgeving waar hun kinderen zijn opgegroeid. Gezinshuis Meiners is het toonbeeld van deze vernieuwing in de zorgverlening aan mensen met een beperking. Het persoonsgebonden budget kwam precies op tijd om structureel invulling te kunnen geven aan hun plan tot een gezinshuis voor hun kinderen.

25 jaar Gezinshuis Meiners was ook een mooie gelegenheid om een korte impressievideo te maken over het dagelijks leven en werken van Jeroen, Maarten, Norbert, Veronique en Marloes. De receptiegasten hadden 26 januari de primeur en konden de video als eersten bekijken. Mocht u deze nog niet hebben gezien, dan nodigen wij jullie/u graag uit deze te bekijken via onderstaande link.

Gezinshuis Meiners: op naar het 40-jarig jubileum!