Jeroen en Monique betekenen veel voor elkaar

Vanaf de eerste ontmoeting met Jeroen was ik meteen verkocht aan zijn innemende persoonlijkheid en vrolijk enthousiasme. Een man van de klok, dus zo weinig mogelijk prikkels. De wereld ziet er door zijn ogen echt fantastisch uit. Al talloze mensen zijn blij gemaakt door Jeroens kunstwerken.

We werken altijd in opdracht van foto’s of andere afbeeldingen. We hebben de meest diverse onderwerpen al uitgewerkt: bouwwerken, landschappen, auto’s, bloemen, portretten van mensen en dieren, enzovoorts, enzovoorts. 

Omdat één onderwerp al zoveel verschillende details bevat, vereenvoudigen we de te maken stappen. Zo mogen ook alleen het doek, palet, water en penselen op het bureau. De tubes verf worden direct weer teruggelegd in hun opbergplaats. En zo ook alles wat kan afleiden. 

Jeroen aait met zijn vinger over het onderwerp om de vorm goed te bepalen. Dan help ik een beetje door de grove opzet met potlood te maken. De achtergrond is het prettigst om mee te beginnen, met een grote kwast werk je al snel grote stukken af, gaat de energie als het ware stromen en is Jeroen in de ban van de passie voor schilderen. 

Jeroen vindt het prachtig om kleuren te mengen op het doek. Het is iets magisch als hij het doet met vorm en kleur weet om te zetten in een beeld. In kleine stapjes werken we naar het einddoel, per laagje verf is de afbeelding gedetailleerder en worden de kwastjes ook kleiner. 

Jeroen vindt tuinen en landschappen geweldig omdat hij met natuurspons prachtige bomen en struiken kan stempelen. 

Na een uur intensief bezig zijn is het voor Jeroen genoeg. Hij is altijd blij met zijn werk en weet ook exact wat er nog gedaan moet worden. Hij bestudeert de foto en zijn werk en vergelijkt de dingen met elkaar. 

Bemoediging en complimenten krijgt hij steevast van zijn broers en zussen, eigenlijk van iedereen in huis, wat de warmhartigheid van dit gezin extra benadrukt. 

Zijn unieke vormentaal is expressionistisch en buitengewoon blijmoedig, precies zoals Jeroen zelf ook is. Hij is de meest enthousiaste schilder die ik ken en ik leer ontzettend veel van Jeroen. Als je met zoveel passie iets ziet ontstaan is het een voorrecht om hiervan mee te mogen genieten. Jeroen is voor mij onbetaalbaar! Hij laat mij de kunst van het leven zien. 

Monique Terhorst