In beeld: Gisela Hanegraaf

Het is vrijdagmiddag en Gisela is net thuis van haar werk. Het is tijd voor een lekker glas thee en een praatje over alles wat met haar te maken heeft.

Sinds 2001 woont ze in Ons Huis in Uden, samen met 5 andere dames en 6 heren. Ze vindt het daar heel gezellig met de medebewoners, want het huis is groot met 2 woonkamers, een eetkamer en een grote tuin. Gisela woont boven en heeft een kamer met een groot balkon. Als het mooi weer is, kan ze daar heerlijk zitten om muziek te luisteren, te schrijven, bezig te zijn met haar iPad of te kleuren, want dat is wat ze graag doet om te ontspannen.

Haar kamer ziet er zo netjes opgeruimd uit. Wat opvalt zijn de vele foto’s die er staan en hangen. De meeste zijn van haar neefjes en nichtjes, waar ze dol op is.

In Ons Huis heeft ze haar eigen taken. Om de beurt gaan ze daar helpen met koken wanneer ze zelf het menu hebben gekozen. Daarnaast heeft ze haar beurt voor de vaatwasser en verzorgt ze ’s avonds mee de thee en koffie.

Dit past ook wel bij haar 4-daagse werkweek. 1 Dag is ze bij Muzerijk, een multifunctionele accommodatie, en 3 dagen in een kinderdagverblijf. Ze doet daar allerlei huishoudelijke taken. Op woensdag is ze vrij en gaat ze lekker met haar moeder het dorp in met steevast als lunch thee met worstenbroodjes.

Gisela is ook heel sportief, want ze doet aan skiën, zwemmen en stijldansen en heeft daar al heel veel prijzen mee gewonnen. Ook houdt ze van een feestje en carnaval hoort daar zeker bij.

Op vakantie gaan is een van haar andere hobby’s. Het liefst met een vliegtuig naar Curaçao, waar ze zwom met dolfijnen, naar Monaco waar ze deelnam aan internationale zwemwedstrijden of naar Oostenrijk, waar ze elk jaar op wintersport gaat met haar ski-club.

Waar je met Gisela niet over uitgepraat raakt, is haar favoriete voetbalclub Ajax. Ze houdt het precies bij en heeft er van alles van: een wekker, lamp, pyjama, shirtje, handdoek, lunchdoos, drinkbeker. Je wint het écht niet van haar als je probeert om Feijenoord of PSV beter te vinden.

Gisela maakt je vrolijk wanneer je met haar praat en laat daarmee zien dat ze zich happy voelt in Ons Huis.