NLdoet werkt voor Ons Huis

 

(Een verslag van Jo van Tienoven, ouder Ons Huis)

Het weekend van 9 en 10 maart was weer het weekend van NLdoet van het Oranjefonds. Een weekend waar Ons Huis in Uden al erg lang naar uitkeek. De tuin van deze woongroep is al 50 jaar oud. De tuin leek wel op een bos, zonder kleur en heel donker. De laatste tijd is er hard gewerkt en de kers op de taart was vrijdagmiddag 9 maart. Deze dag kwamen mensen van Area, de verhuurder van het woonhuis, met maar liefst 20 mensen werken in onze tuin. Ook onze bewoners Tessa, Eljo en Michel hielpen mee, want zij zagen wel wat al dit zweten en zwoegen hen ging opleveren.

Het tuinhuisje is geverfd, een prachtige tuinbank is aangelegd, 2 borders zijn aangeplant en het moestuintje van Eljo is opnieuw aangelegd. Ook is er een basis van de loungebank komen te staan en tenslotte is gewerkt aan de winterbeurt. Natuurlijk werden ze door bewoner Thijs op tijd voorzien van koffie, thee en frisdrank met overheerlijke koeken. Hierdoor ging iedereen nog harder werken. Wat is er deze dag hard gewerkt aan onze tuin. En wat is het resultaat geweldig mooi geworden!

Na 3,5 uur namen we met een dikke ‘dankjewel’ afscheid van de kanjers die dit voor Ons Huis mogelijk hebben gemaakt. Laat de zon maar komen!