Ons Huis – Uden: krijgen en geven

(Een bijdrage van Jo van Tienoven, ouder)

Ons Huis in Uden doet de boodschappen bij supermarkt ‘Plus’. In deze supermarkt werd een erg leuke actie gehouden waarbij je kon sparen voor een gratis boodschappenpakket. In Ons Huis hadden ze heel wat zegels gespaard. Hiermee konden ze maar liefst 7 dozen ophalen! Tijdens het Bewonersoverleg werd er al druk gegist over de inhoud van deze boodschappenpakketten. Daarnaast ging het er ook over wat de bewoners zelf wel niet kregen, terwijl er ook heel veel mensen zijn die veel minder of bijna niets hebben. Zou het niet mooi zijn om de boodschappenpakketten te delen met deze arme mensen?

De bewoners waren het er allemaal over eens: We maken eerst 1 doos open om te kijken wat er allemaal in zit (nieuwsgierig zijn we natuurlijk wel). De inhoud was niet mis en daar willen we andere mensen mee helpen. Daarom werd er besloten om de andere pakketten naar de Voedselbank te brengen.

Gisela, Sylvia en Thijs maakten een afspraak en gingen op dinsdagavond 20 maart met begeleiders naar de Voedselbank. Daar ontving vrijwilliger Jan Jansen hen en mochten ze de boodschappenpakketten overhandigen. Jan vertelde wat de Voedselbank precies doet en wie er geholpen gaan worden met deze boodschappenpakketten. Er werd heel goed opgelet, zodat het verhaal ook goed overgebracht kon worden aan de andere bewoners. Samen hebben ze toch weer heel wat mensen blij gemaakt!