10 jaar t Span!

Ik zie ons nog beginnen…….10 jaar geleden…….broekkies waren we ……de bewoners en jazeker…..ook de begeleiders. Onwennig en elkaar langzaam leren kennen.  

Nu….10 jaar later……wat zijn deze jaren voorbij gevlogen!! Er is in die periode veel gebeurd. Vooral mooie gebeurtenissen en soms ook mindere periodes. Bewoners, ouders en begeleiders. Altijd in harmonie en in onderling vertrouwen. Dat is iets wat het wonen en werken op t Span bijzonder en aangenaam maakt. 

Het 10 jarig bestaan van t Span. Moet dat gevierd worden?  Ja zeker, en goed ook!

Op zaterdag 11 februari, was het zover. Alle bewoners, ouders, broers/zussen of belangrijke verwanten en begeleiding waren uitgenodigd. Geweldig, om al deze mensen bij elkaar te zien. 

De bewoners en begeleiders vertrokken gezamenlijk naar het zaaltje waar het feest zou plaatsvinden. Marsha, Marieke, Femke Kuster, Femke de Ronde, Marleen, Robert, René, Loes en…….Dirk voorop, op zijn fiets….versierd met ballonnen en slingers. In een lange stoet kwamen we aan en werden door ouders, broers/zussen en verwanten opgewacht met het “lang zullen ze leven”. 

De eerste tranen vloeiden al, maar een doos tissues bood gelukkig uitkomst.

Er was koffie met gebak en ondertussen konden we een fotocollage “10 jaar ’t Span” zien, gemaakt door Toon, de vader van Marleen. Hoe fantastisch om al die sfeerfoto’s bij elkaar te zien!

                                         

Een workshop Salsa dansen kregen we vervolgens aangeboden. Geweldig!

Ouders, bewoners, iedereen danste mee. Wat een leuke verrassing! 

Daarna de moeder van Femke Kuster, die de begeleiding toesprak. Ook hier kwamen de tissues van pas!

Bewoners en begeleiding hadden samen een verassingslied ingestudeerd dat werd voorgedragen. Uit volle borst werd er gezongen, waarbij de tekst door middel van gebaren kracht werd bijgezet.  

                              

Na een verrukkelijk buffet barste het feest los. En dat “de Spanners” feesten kunnen, laat dat helder zijn! Tot 23.00 uur ’s avonds werd er gedanst, in polonaise gelopen, gekletst en gelachen. Het was een geweldige sfeer, waar iedereen van heeft genoten.  

Uitgezwaaid door alle ouders, vertrokken wij weer richting ’t Span. Buiten was het sprookjesachtig wit……..het sneeuwde!

Door een dik pak sneeuw, samen wandelend terug naar ’t Span. ’t Span…..een huis, dat na 10 jaar lief en leed echt een THUIS is geworden!!

Aan alle ouders:  dank voor het realiseren van een plek als ’t Span! 

Aan de feestcommissie ouders: dank voor het organiseren van dit geweldige feest! 

Aan Zorgwiel: dank voor het geweldige cadeau. Een bijdrage aan een dagje naar de Efteling….joehoe!!!

                                               

Na deze onvergetelijke dag kan ik maar 1 ding zeggen, namens het gehele team en stiekem ook wel namens “de Spanners”…..:

Op naar het 20 jarig bestaan!!

Annemarie Tonk