Onze Map …een gouden vrijwilliger!!!

Map Eggink is ruim 2 jaar geleden gestart als vrijwilliger op ’t Span.  Hoe zij bij ons terecht gekomen is hebben jullie al kunnen lezen op de website.

Ze is  heeft er heel bewust voor gekozen eerst meerdere malen te komen koffie drinken, om op deze manier rustig de bewoners te leren kennen en hen de mogelijkheid te bieden ook aan haar te wennen. Daarna is zij met bewoners individueel wat gaan doen of met een klein groepje. Map maakt zelf altijd een afspraak met hen en overlegt wat ze zullen doen.  Dit kan zijn, naaien op de naaimachine, een spelletje doen, wandelen, puzzelen, samen eten, naar de stad enz. enz. Daarnaast organiseert zij zelf activiteiten passend bij de bewoner. Zo is zij naar een Gemeenteraadsvergadering geweest met Dirk en naar een repetitie van een muziekband met René. Daarnaast kunnen we Map altijd vragen een bepaalde activiteit met een bewoner te gaan doen of  mee te gaan met een groepsactiviteit , samen met een teamlid.  En op drukke avonden, als wij als team nauwelijks tijd hebben even rustig bij de bewoners te zitten, drinkt Map koffie met hen en dat is fijn!! Het geeft ons de ruimte andere dingen even af te handelen, zonder dat de bewoners wat te kort komen.

Het fijne aan Map is, dat zij altijd rustig, duidelijk, vriendelijk, open, flexibel en gezellig is. Zij geeft heel duidelijk aan wat haar grenzen zijn. En niet te vergeten…ze heeft gevoel voor humor.. gelukkig!! Want anders heb je het best zwaar op ’t Span ϑ. En het allerbelangrijkste is misschien nog wel, dat ze er zelf ook veel plezier aan heeft bij ons te zijn. ( Map zal nu waarschijnlijk zeggen…”ja nu is het wel genoeg geweest”.) 

Daarom hopen wij dat Map nog heel veel jaren bij ons op ’t Span blijft komen als vrijwilliger. Zij is echt van grote waarde voor onze bewoners. 

Femke vertelt over Map het volgende:

Map is heel erg lief. 

Het allerleukste van Map is de gezelligheid.

Wat ik heel erg leuk vind van Map is dat we iets samen kunnen doen.

Map is heel erg lief, Map kan goed puzzelen en we gaan samen wandelen en spelletjes doen.

Map is heel erg slim ze kijkt eerst of ik projecten heb en dan maken we een afspraak.

Ik word blij van gezellig praten met Map, ik word blij als Map op bezoek komt.

Map is een kei leuk mens. 

Anita Smulders   begeleider ‘t Span