Special Olympics

Van vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli vonden in Nijmegen en omgeving de Special Olympics plaats. Veel bewoners van de woonhuizen die samenwerken met ZorgWiel hebben hieraan meegedaan. We willen u met deze speciale uitgave van de Nieuwsbrief graag deelgenoot maken van de topprestaties van onze sportieve en talentvolle bewoners. Vol overgave hebben zij met elkaar op sportieve wijze gestreden voor de prijzen en niet zonder succes zoals u in deze Nieuwsbrief kunt lezen. Veel lees- en kijkplezier! 

Bewoners Ons Huis in Uden 

Zij hebben vooral meegedaan aan de zwemwedstrijden. Elise van den Boogaard, stagiaire en Assistent begeleider in Ons Huis doet verslag: 

Het was een zeer gezellige dag vol met veel plezier. De sporters hebben enorm genoten van deze dag. En natuurlijk hele goede prestaties geleverd met veel medailles en vaantjes! 

Uiteindelijk is meedoen belangrijker dan winnen (motto). 

Thomas Smits heeft door zijn goede zwemmen een 3e en 4e plek bemachtigd. Hij heeft hard gezwommen en alles gegeven om deze prijzen binnen te halen. Hij heeft het heel goed gedaan!

Silvia Martijnse heeft een 1e plek gehaald en als klapper op de vuurpijl mocht ze haar medaille ontvangen bovenaan op het podium. Door haar snelle zwemmen was ze 1e geworden! Kei knap!

Monique Ceelen heeft ook heel erg goed gezwommen. Ze heeft twee keer de 5e plek bemachtigd. Ze had daarna nog een keer alles uit de kast gehaald, want ze moest nog estafette doen. Met z’n vieren hebben ze nog een keer alles gegeven. En ze hebben een hele mooie 2e medaille binnengehaald! Netjes! 

Gisela Hanegraaf heeft een goede wedstrijd gezwommen. Ze is een keer 4e geworden en een keer 7e. Ze heeft alles gegeven wat ze kon. Op zaterdag heeft ze haar persoonlijke tijden al verbeterd en op zondag ging ze daar nogmaals overheen. Echt supergoed van Gisela. Ze heeft ook nog de estafette mee gezwommen. Nog een keer heeft ze alles uit de kast gehaald en zijn ze op een mooie 6e plaats beland. 

Bewoners ’t Span in Nijmegen 

Bij de bewoners van ’t Span stond vooral het paardrijden en korfballen centraal. Korfballen een gezellige teamsport: met elkaar gaan voor een goede prestatie!

En paardrijden: eerst oefenen en dan de spanning voor de échte rit!

Uitspraken van deelnemers en (soms heel uitbundige) supporters: 

Loes Wels: Ik heb paardgereden, voor de Special Olympics, het paard heet Pino, ik moet draven, paard met logeertouw, ik droom Special Olympics, ik heb de 2e prijs, ik vond het leuk, groeten aan Pino van Loes

Femke de Ronde: Heel leuk, leuk om te doen, heb ervan genoten, veel gescoord, we zijn 4e geworden

Marleen Straten: vrijdag Frans Bauer, de intocht met de vlag, wedstrijden helemaal goed, was leuk om mee te doen, leuk dat papa en mama, zus, familie, Femke en begeleiding er waren 

Marieke Stufkens: Ik was er ook bij, ik ben nummer 1, gewonnen, dat weet ik 

Femke Kuster (supporter): Vooral leuk dat mijn medebewoners erin zaten, ze hebben het goed gedaan, blij dat ze zoveel punten hebben gescoord, de 4e plek heel goed

Bewoners De Strang in Gendt 

Ook hier deelnemers aan paardrijden en een individuele sport: badminton. 

Steffi Kuster: Ik ben 30 jaar en ik woon in Gendt. Mijn hobby is paardrijden. Dit is een leuke sport om te doen. Ik doe mee aan de Special Olympics. Dit vind ik leuk om te doen. Ik heb al heel vaak meegedaan. De manege waar ik paard rij is erg leuk, www.manegedeveluw.nl Wij zoeken nog leden voor het paardrijden in Ewijk. 

Janko Hendriks: Ik ben 38 jaar, ik rijd paard vanaf mijn vierde. Ik heb al vaker mee gedaan met de Special Olympics en ik heb toen ook prijzen gewonnen. Op vrijdag was de opening. Zaterdag gingen we matchen, dit is kijken op welk paard je gaat rijden en bij welke groep je hoort. Op zondag was de wedstrijd. Ik ben 7e geworden.

Bas Buurman: Dit was de eerste keer Special Olympics voor mij. Ik ben goed in badminton. De opening was op vrijdag, dit vond ik erg leuk. Ik heb 2 prijzen gewonnen, de 5e en de 6e prijs.