Vakantie bewoners ‘t Span

Het was weer een geslaagde week op vakantie in Juni.

Voordat de vakantie begon, hebben wij op ‘t Span een broodje knakworst gegeten met de bewoners, ouders en begeleiding die mee ging. Wij vertrokken om 12 uur en waren een uurtje later bij de Kempervennen in Westerhoven. 

Bij aankomst, op maandag, was het spullen uit de auto laden en zijn de koffers uitgepakt. Enkele bewoners en begeleiders zijn naar de Plaza gelopen om friet te halen en een golfkarretje om te gebruiken zodat iedereen mee kon doen op vakantie. `s Avonds een drankje bij de Plaza en chillen in het huisje. De volgende ochtend, dinsdag, zijn er enkelen gaan waterfietsen en de rest ging zwemmen. `s Avonds, gezellig met zijn allen wezen bowlen, na een lekker bord spaghetti.

Woensdag de wisseling van de wacht, twee begeleiders gingen naar huis en twee anderen kwamen. In de middag met z’n allen in een waterfiets het meer overgefietst, en ijsje gegeten en een drankje gedronken op het terras. Na het eten, lekkere pannenkoeken, naar de game-hal om een spelletje te doen. Verder een rustig avondje. 

Donderdag midgetgolfen en zwemmen, uit eten: een buffet, wat heel veel had aan vlees, vis, soep, pasta en natuurlijk een lekker ijstoetje. Ook werd er gezorgd voor melkvrije friet en frikandel en speciaal als toetje een melkvrij mango-ijsje voor één van onze bewoners. Na het eten bleven enkele bewoners op de Plaza omdat er een show kwam. Daar hebben zij een cocktail en biertje gedronken. Alles weer ingepakt om de volgende dag naar huis te gaan. 

Vrijdag weer terug naar ‘t Span.  Het was een leuke, zonnige vakantie. Een supertijd gehad met elkaar en wie weet volgend jaar weer, afwachten……!

Femke de Ronde (bewoonster ’t Span)

Marjolein Oomen (stagiaire ’t Span)