Topsport prestaties!

Hallo ik ben Manfred Kooij en woon in Villa Ramon te Elst. Mijn hobby is hardlopen en ik ben een echte marathonloper. Een marathon is 42 km en 195 meter.

Hardlopen heb ik ook als topsport bedreven, dit was de korte afstand, namelijk de 800 en de 1500 meter. Ook heb ik 3 keer meegedaan aan de Paralympics

Ik heb meegedaan aan de wereldkampioenschappen, in 1994 ben ik daarvoor naar Berlijn geweest en ben daar op de 800 en de 1500 meter wereldkampioen geworden. In 1991 waren de wereldkampioenschappen in Assen en daar ben ik wereldkampioen geworden op de 800 meter. Daarna ben ik overgestapt op de marathon en heb er al vele gelopen, de marathon van Rotterdam vond ik het mooist. 22 april 2018 heb ik meegedaan aan de marathon van Enschede. Het was een hele warme dag, tot 30 km ging het goed maar daarna kreeg ik last van de warmte. Op de 35 km moest ik een stukje wandelen en mijn vriend en loopmaatje wandelde met mij mee. Ik heb wel de finish gehaald, maar na de finish ben ik flauwgevallen door de warmte. Toen hebben 2 mensen van de beveiliging mij naar de EHBO-post gebracht en daarna ben ik langzaamaan weer bij gekomen. Ik vond dit een heftige ervaring. Ik wil heel graag meedoen aan de Roparun volgend jaar en nu ben ik op zoek naar een team. Roparun is een goede doelenrun van Parijs naar Rotterdam voor het kankerfonds. Er wordt gelopen in estafettevorm.

Groet Manfred

Ondersteuning van Manfred voor het lopen van de Marathon van Enschede.

“Ruim van tevoren wisten wij dat Manfred de marathon zou lopen. Hij hield ons op de hoogte van de trainingen en als Manfred terugkwam van de training stond er altijd een bord met eten voor hem klaar. Ook mentaal wordt Manfred gesteund door het team.

Een week voordat Manfred de marathon zou lopen, is er samen met hem een menulijst opgesteld, apart voor hem met veel koolhydraten, het zogenaamde stapelen. Ook waren de etenstijden aangepast aan de tijd dat Manfred terugkwam van zijn training. Vanuit het huis was en is er veel belangstelling voor zijn lopen. Nadat hij de marathon had gelopen, stond er een bloemetje en een kaart voor onze sportman klaar. We zijn trots op hem!”

Team Villa Ramon