De Boterbloem – Zeeland

De Boterbloem is een appartementencomplex in het knusse dorp Zeeland in Noord-Brabant. Er wonen 15 mensen met een heel gevarieerde hulpvraag: bewoners die door hun autistische beperking vooral structuur en overzicht nodig hebben in hun begeleiding, bewoners met veel aandacht voor individuele communicatie door hun auditieve beperking en enkele bewoners die vooral verzorging (en soms verpleging) krijgen door hun lichamelijke beperking of het ouder worden. 

De Boterbloem is opgericht door ouders/familieleden van de bewoners. Zij vormen met elkaar de Stichting De Spil. Ouders en familieleden zijn nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken in De Boterbloem. De Stichting De Spil is najaar 2018 samenwerking aangegaan met ZorgWiel voor de dagelijkse zorg en begeleiding vanaf 1 januari 2019. ZorgWiel biedt de zorg en begeleiding op basis van persoonsgebonden budgetten van de bewoners. De bewoners huren allemaal hun eigen appartement van Woningcorporatie Mooiland en maken daarnaast gebruik van gezamenlijke ruimten, zoals keuken en huiskamer. 

Wil jij bij ons komen wonen?

John, Trudy, Henny, Thomas, Henk, Ineke, Frank, Wilma en Rien zijn op zoek naar nieuwe huisgenoten!

Heb je een beperking en zoek jij een plek voor jezelf met begeleiding dichtbij? In de Boterbloem in het dorp Zeeland heb je een eigen appartement en kan je andere bewoners opzoeken in de gemeenschappelijke woonkamer. Voor bijvoorbeeld een kop koffie en een praatje, om samen te eten en voor een leuke activiteit. Bekijk het impressiefilmpje als je nieuwsgierig bent geworden.

Lijkt het je wat om in de Boterbloem te wonen? Of ken jij iemand die zo’n woonplek zoekt?

Bel dan naar ZorgWiel via 06-30166453