De verhuizing van woonhuis Ganzenvlucht

Sleuteloverdracht Ganzenvlucht:

Op 17 juli was het dan eindelijk zover. Alle bewoners kregen hun eigen sleutel van hun prachtige nieuwe appartement.

Jennifer verwelkomde de bewoners één voor één en de spanning was van de gezichten af te lezen.

Voor elke bewoner werd een half uur tijd genomen door woonstichting Gendt, want bij zoveel sleutels hoort natuurlijk ook wel wat uitleg bij.

Er werd bijvoorbeeld uitgelegd hoe je met een sleutel (een druppel heet dat) de hoofdingang binnen moet komen. Ook werd er nog gecontroleerd of de bel werkt als er iemand op bezoek komt en hoe je de deur dan vanaf je appartement kunt openen.

Natuurlijk werd er gekeken welke sleutel er bij je eigen brievenbus hoort, hoe je de deur van je eigen appartement moet openen, hoe de lift werkt, hoe je door een kijkgaatje kunt zien wie er aan je deur staat. 

Na de uitleg werden er al stoelen, trappen, emmers en schoonmaakmiddelen naar binnen gesleept en kon het klussen beginnen.

De verhuizing Ganzenvlucht: 

Vrijdag 23 augustus was het dan zover, Ganzenvlucht gaat verhuizen!!
Weken lang is er voorbereid; Nieuwe studio inrichten, alles regelen wat nodig is voor het wonen in de nieuwe Ganzenvlucht… En dan echt verhuizen! Om 9:30 u na een bakje koffie gaan we samen met ouders en een paar mannelijke begeleiders de spullen inladen in de gehuurde grote bakbus. En na een goede dag werken staat alles aan de andere kant. We sluiten af met frietjes en dan wonen we er. Voor de een een feest, voor de ander ook moeilijk en emotioneel afscheid van de gezellige boerderij.

Dan begint het grote wennen, de weg en je draai vinden. In de week daarop volgend stromen onze 4 nieuwe bewoners in op Ganzenvlucht. Ook wennen. Wennen aan elkaar, wennen aan de ruimte. De nieuwe Ganzenvlucht is veel ruimer.
We wonen mooi tussen nieuwe huizen en ook tegenover oudere huizen en een groen grasveld met bijvoorbeeld een jeu de boulesbaan! We gaan ons hier vast snel thuis voelen en er komt nog een open dag voor belangstellenden.

De hartelijke groeten van Ganzenvlucht