Medewerker aan het woord: Marjo Houwen – Engelen


Werkgeluk

2,5 Jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van mijn ‘oude’ baan naar ZorgWiel, woonhuis geWoon. Ruim 30 jaar ervaring in de zorg in functies vergelijkbaar als de assistent begeleider. Vol enthousiasme en energie ben ik begonnen bij woonhuis geWoon. Ik voel me als een vis in het water en werk  hier met veel plezier.

Mijn baan biedt me niet alleen de mogelijkheid om te doen waar ik van hou, maar ook de kans om mezelf voortdurend te ontwikkelen. Vanaf het moment dat ik begon, heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om een werkomgeving te hebben waarin ik me gewaardeerd en gesteund voel.

Een van de grootste bijdragen aan mijn werkgeluk is de inhoud van mijn functie. Enige tijd geleden kreeg ik de vraag of ik wel eens nagedacht had om de ‘overstap’ naar begeleider te maken. Omdat ik een ‘praktijkmens’ ben, zat ik niet meteen te wachten om jaren de schoolbanken in te gaan. En tot mijn verbazing kreeg ik het aanbod om me via ZorgWiel intern te laten ‘bijscholen’. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Het vertrouwen dat in mij wordt gesteld, motiveert me enorm. Het feit dat mijn inspanningen worden opgemerkt en beloond, stimuleert me. Bovendien is de werkomgeving ondersteunend, en de samenwerking met mijn collega’s erg fijn.

Mijn professionele groei is ‘plots’ op mijn pad gekomen. Door de doorgroeimogelijkheid binnen ZorgWiel heb ik mijn vaardigheden kunnen uitbreiden en nieuwe verantwoordelijkheden kunnen nemen. De trainingen en ontwikkelingsprogramma’s waaraan ik heb mogen deelnemen, hebben me de kennis en tools gegeven.

Kortom, mijn werkgeluk en de mogelijkheden om me te ontwikkelen gaan hand in hand.

Al met al ben ik echt blij met mijn werk. Het geeft me energie en voldoening, en ik ben dankbaar voor alle kansen die ik krijg om mezelf te ontwikkelen. Ik kijk uit naar nog vele jaren werkplezier en werkgeluk.

We zien elkaar!!

Groetjes,

Marjo Houwen – Engelen